Eurovision Günlüğü 1


Gecenin çok geç bir saati... Hatta sabaha karşı bile diyebiliriz. Oysa bir kaç sonra uyanıp yollara düşmemiz gerekecek ama hala gitmeden önce yapmam gereken işleri bitiremediğim için bilgisayar başındayım ve bu yazı da o işlerden biri. 

Evet, yarın sabah ailece Almanya'ya uçuyoruz. Sebeb-i ziyaretimiz sadece Eurovision Şarkı Yarışması. Bilenleriniz biliyordur, bilmeyenleriniz de haberdar olsun ki bu hafta Eurovision haftası olacak. Provalar geride bıraktığımız hafta başladı zaten Dusseldorf'ta. İlk yarı final ise 10 Mayıs, yani önümüzdeki Salı günü yapılacak ve bu yarı finalde Türkiye de var.Sonra 12 Mayıs'ta ikinci yarı final yapılacak ve 14 Mayıs gecesi de esas final gerçekleşecek.


Yarından itibaren burada Eurovision günlüğümü okuyabilirsiniz. Almanya'da neler olup neler bitiyor, dilimin döndüğü, kalemimin yazdığı ölçüde size aktaracağım. Ben Almanya'dan yazmaya başlayana kadar siz yarışma hakkında bilgi sahibi olmak ve güncel gelişmeleri takip edebilmek için https://www.eurovision.tv /page/dusseldorf-2011 adresinde bir gezin dolaşın. 


Ana sayfanın sağ alt kısmında bütün ülkelerin adları ve bayrakları var. Oradan her ülkenin sayfasına girip tanıtım kliplerini seyredebilir, hatta abartıp şarkıları MP3 formatında satın da alabilirsiniz. Gerçi yarışmanın resmi albümü Türkiye'de müzik marketlerde satışa sunuldu, yani "hard-copy" olarak da satın alabilirsiniz en yakın müzik-marketten.


6 MAYIS 2011

Yavuz Hakan Tok

1 yorum:

  1. harika yorumlar için teşekkürler...daha önce böylesi yapıldı mı bilmiyorum ama olsaydı da bu derece etkili olmamıştır...(ege için de bölüm olmalı bu arada...) teşekkürler...yeni yazıları bekliyoruz...:)))

    YanıtlaSil