Seda Sayan – "İftira"

1997 yılında Zerrin Özer’in seslendirdiği Şehrazat bestesi “İftira”yı, Hüseyin Karadayı’nın düzenlemeleriyle Seda Sayan söylüyor bu defa.


Denilebilir ki “Yalanım Yok”dan bu yana Seda Sayan’ın tavrına, edasına, duruşuna ve diline en çok yakışan şarkı bu olmuş. Zerrin Özer versiyonunun darbuka-zil-elektro gitar-keman düzlemindeki düzenlemesi, Zerrin’in kızgın yorumu ve çekilen kliple şarkıya yüklenen dramatik anlama karşın Seda Sayan versiyonu alabildiğine neşeli. Yani iftira ipinin ilmik ilmik boynunda olması Seda Sayan’ı o kadar da kasmış görünmüyor. “Aman n’apalım, iftiraysa iftira, yemişim iftirayı,” durumu hakim daha ziyade. Bir de “r” harflerini doya doya “rrrrrrr”latabileceği bir şarkı sözü bulmuş ki, tutmayın artık Seda’yı!


Önümüzdeki yaz boyu “beach”tir, “club”dır her nerede yaşar ve yaşatılırsa oraları koparacak, yıkacak, dağıtacak bir şarkı olmuş Seda Sayanlı “İftira”. Karadayı’nın her iki  düzenlemesi de bu niyetle yapılmış zaten.

Yıllardır hep gündemde kalmış, zaman içerisinde gayet de başarılı bir televizyon programcısına dönüşmüş, şarkıcılığı ise hep biraz bu gündemin gölgesinde kalmış, pek de adıyla anılacak anlı şanlı “hit” şarkı çıkaramamış Seda Sayan için bu projenin çok akıllıca tasarlandığı ve muhtemelen de işe yarayacağı söylenebilir.


HAZİRAN 2011

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder