Yıldız Kaplan – "Aşk Dili"



Gülşen son dönemde başka şarkıcılara verdiği şarkılarla da gündem teşkil ediyor. Malum bizim şarkıcılar, birisinin şarkısı tuttu mu hemen o bestecinin peşine takılırlar. Genellikle de bestecimizin elinin altında hazırda tuttuğu, kıymeti bilinmemiş şarkısı çoktur, hemen dağıtmaya başlar.

Buraya kadar kısmen anlaşılabilir seyirde devam eden alış verişin “Herkes benim şarkımı okumalı” şişkinliğe dönüşmesi beni hep korkutmuştur. Şuursuzca önüne gelene beste vermeler, hatta Sezen’den özentiyle ona buna telefon açıp “Sana bir şarkı yaptım”  demeler filan besteciyi feci sona yaklaştıran yanlış adımlar olmuştur her zaman.

Adı ilk popüler olduğu günlerde yaptığı şarkıları çok da beğendiğim (herkesin beğendiği) Soner Sarıkabadayı bu yola girdi, gitti gidiyor mesela. Umarım Gülşen’in başına da aynı şey gelmez.


Yıldız Kaplan’ı ışıltılı, parlak, görseli içeriğinden daha çok prim yapan, eğlenceli, seksi ve de keyif verici pop ikonası kategorisinde gayet de başarılı bulurum yıllardır. Kendisiyle birlikte aynı cümle içerisinde eleştirilen bir çok isimden çok daha doğru düzgündür. Doğru işler yapmıştır bugüne dek ve doğru isimlerle çalışmış, yaptığı işi ciddiye almıştır.

Ne Açık Havada konser verse de gitsem, ne de ah albüm yapsa da “i-pod”uma yükleyip gece gündüz dinlesem gibi bir beklenti içerisindeyim Yıldız Kaplan’dan. Sadece onu şarkı söylerken izlemekten, kliplerini ekranda görmekten hoşlanıyorum. Canım sıkılmıyor, kulaklarım tırmalanmıyor, eğleniyorum da üstelik.

Gülşen’in bu şarkısı da Yıldız Kaplan’a kelimenin tam anlamıyla cuk oturmuş. Gayet pop, gayet ferah, hem matrak, hem de hoplamaya zıplamaya gelir bir şarkı. E daha ne olsun?

MAYIS 2011

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder