Bengü - "Anlatacaklarım Var"


Bengü’nün Serdar Ortaç-Sinan Akçıl çizgisinde yürüyen kariyerinde artık bir değişikliğe gerek olduğunu daha önce yazmıştım. Zeki Güner’le çalışmaya başladığını duyduğum zaman ise bunun ona iyi geleceğini aşağı yukarı tahmin ediyordum. Nitekim öyle de oldu. 2012’nin son günlerinde DMC etiketiyle piyasaya çıkan “Anlatacaklarım Var” adlı yeni teklisiyle Bengü, popüler müziğin ana akımı içerisinde dikkat çekici bir işe imza atıyor.

Teklide söz ve müziği Zeki Güner imzası taşıyan iki şarkı ve bu iki şarkının beş farklı versiyonu var. İlk klip şarkısı olarak seçilen “Haberin Olsun”, daha önce Zeki Güner’in kendi sesinden tekli olarak yayımlanmıştı. Şunu söylemeliyim ki Güner’in sevdiği ve yapmak istediği bir iş olmasını bir kenara koyarsak, şarkıcı olarak bir kariyer edinme çabasına aslında hiç gerek yok. Çünkü o, bu zamanda doğru düzgün şarkı yazabilen sayılı besteciden biri olarak zaten kıymetli bir müzisyen ve onun şarkılarına ses verebilecek nice iyi ses var. Nitekim Bengü de bunlardan biri olmuş işte ve “Haberin Olsun” Bengü’nün sesinde adeta yeniden doğmuş.


Teklide her iki şarkının da orijinal versiyonu Mustafa Ceceli tarafından yapılmış. İlk klip de “Haberin Olsun”un orijinal versiyonuna çekildi ki ancak bana sorarsanız teklinin sonunda yer alan akustik versiyon şarkının ruhuna da, Bengü’nün sesine de daha çok yakışıyor. Burak Yeter ve Ufuk Akyıldız tarafından yapılan “remix” versiyonlar ise bu şarkıyla ille de dans etmek isteyenlerin seveceği türden.


İkinci şarkı “Yaralı” ise alaturka etkili, orta tempolu bir “hit”. Denilebilir ki bu şarkı, hem radyolarda, hem de dijital platformlarda bu yazının yazıldığı sırada henüz klibi servis edilmemiş olmasına rağmen “Haberin Olsun”dan daha fazla yürüdü. Teklide bu şarkının da Burak Yeter ve Ufuk Akyıldız imzalı iki “remix”i var ama yine şarkının ruhundan hareketle orijinal versiyonun daha etkili olduğu söylenebilir. (Bu arada bu şarkıyı dinlerken Tarkan’a ne kadar çok yakışabileceğini de düşündüm ister istemez. Bir de öyle düşünerek dinleyin bakın, gerçekten şahane olurmuş.)

Zeki Güner ve Bengü’nün doğru bir kimya yakaladıklarını ve bu işbirliğinin ikisinin kariyerine de olumlu etki edeceği gün gibi ortada. Bundan sonrasını bekleyip, hep birlikte göreceğiz.

ŞUBAT 2013

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder