Çağrı - "Neden Mutlu Değilim?"



2009 yılında ilk albümünü yayımlayan Çağrı, 2011 yılında iki şarkılık bir tekliyle karşımıza çıkmıştı. Çağrı’nın yeni teklisi “Neden Mutlu Değilim?”, Aralık 2012 tarihinde DMC etiketiyle piyasaya sürüldü.

Söz ve müziğini Çağrı, Onur Özdemir ve Alper Narman’ın birlikte yazdığı şarkının düzenlemesini Mustafa Ceceli yapmış. Eğlenceli bir kapak tasarımı ile piyasaya sürülen tekli, görsel olarak dikkat çekici olsa da, içerik olarak hayal kırıklığı yaratıyor zira “Neden Mutlu Değilim?” (sonuna soru işaretini ben koydum; kapakta konulmamış) tekli olarak piyasaya sürülecek güçte, etkili bir şarkı değil; adındaki slogan kokusuna rağmen, bir “hit” hiç değil.


Buna karşın başka bir açıdan şarkının dikkat çekici bir tarafı var ki o da Çağrı’nın sesini başka bir şekilde kullanmaya başlamış olması. Daha önceki çalışmalarında kulağa çarpan bunalımlı ergen kız modeli gitmiş, yerine düzgün şarkı söyleyen, sesini doğru kullanan genç bir kadın gelmiş. Bu kez çok daha kendinden emin, ağzından çıkan kelimelere de, notalara da yeterince hâkim. Yani Çağrı önemli bir problemi halletmiş görünüyor. Demek ki geriye sadece daha iyi şarkı bulmak/yazmak kalıyor. Bu şarkıda o ışığı göremediğimize göre, kısmet bir sonrakine diyelim.

OCAK 2013 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder