Esma Er - "No 2"


2008 yılında ilk albümü “Kimi Kimi” ile dikkatleri üzerine çeken ama arkasını her nedense getiremeyen Esma Er, 2012 yılının Kasım ayında piyasaya sürülen teklisiyle tekrar karşımızda. “Soru İşaretleri” adı verilen ve DMC etiketiyle yayımlanan bu teklide iki şarkı, ikişer farklı versiyonla yer alıyor.

Tekliye adını veren “Soru İşaretleri”, söz ve müziği Murat Güneş’e ait bir şarkı. Son yılların en dikkat çekici popüler şarkı yazarlarından biri olan Murat Güneş, sessiz sedasız “hit”ler yazmaya devam ediyor. Bu şarkı da hem sözleri, hem de melodik yapısıyla etkileyici, iyi bir pop şarkısı. Şarkının akustik düzenlemesini Aytuğ Yargıç, hareketli düzenlemesini ise David Şaboy yapmış. Hem şarkının hem de Esma Er’in şarkıcı olarak gösterdiği başarılı performansın içini dolduran, hakkını veren, sıkı pop düzenlemeler bunlar. 


İyi bir sesi olduğuna dair ilk albümünden edindiğimiz kanaati, o zamandan bu zamana belirgin bir şekilde geliştirdiği şarkıcılık tekniğiyle de perçinlemiş Esma Er. Nitekim teklideki diğer şarkı olan “Hayır”da da bunu net bir biçimde görmek mümkün. Söz ve müziği Sezen Aksu imzalı bu şarkı, “Sezen Aksu ‘88” albümünün o vakit bu vakit el değmemiş şarkılarından biriydi. Bu aralar önüne gelenin eski Sezen Aksu “hit”lerinden medet umduğu ve bu uğurda Aksu diskografisinin talan edildiği düşünülürse, hem bu şarkının bulunup çıkarılması, hem de ziyan edilmeden bugüne adapte edilmesi takdire şayan. Özellikle de böylesi bir şarkının çok kolay kaldıramayacağı ‘hareketli versiyon’un üstesinden Aytuğ Yargıç ve Erdinç Erdoğdu işbirliğiyle kafa göz yarılmadan gelinmiş olması, benzer işlere heveslenenlere ders olacak nitelikte.


Sadece bir tekli olmasına rağmen, bir albüm ölçeğindeki kartonetin ve Emre Ünal imzalı moda çekimi tadındaki stilize kapak fotoğraflarının da gayet albenili olduğunu söylemeliyim.

Pop müzik sevenlerin çekincesiz sevecekleri, dinlemekten hoşnut kalacakları bu iki şarkıyla Esma Er, 2013’e iddialı bir giriş yapıyor. Sonrasını herkes gibi ben de merakla bekleyeceğim.

OCAK 2013

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder