Murat Uyar Feat.Zeynep Dizdar - "Maske"


Yıllardır birçok popüler şarkıya yaptığı “remix”lerle olduğu kadar, hem yurt içi hem de yurt dışında sergilediği “dj” performanslarıyla da kulvarında hatırı sayılır bir isim edinen Murat Uyar’ın kendi adını taşıyan ilk teklisi geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle yayımlandı. Söz ve müziği Emre Kaya’ya ait “Maske“ adlı şarkının üç farklı versiyonla yer aldığı teklide Murat Uyar’a Zeynep Dizdar eşlik ediyor.


Son dönemde dünyada da giderek yaygınlaşan “dj” aranjelerinin ve elektronik dans müziğinin belirli klişeleri var. “BPM”inden tutun da, kullanılan “sample”lara (genellikle paket olarak satılan hazır elekronik sesler ya da herhangi bir şarkının birkaç mezurundan alıntılanarak oluşturulmuş tekrarlar)kadar dünya üzerinde hemen hemen tüm “dj”lerin ortak bir dili var. Onların tarzlarını birbirinden ayıran ise genellikle “dj” setlerinin başındaki maharetleri, şarkıları sıralamada, birbirinden içinden geçirmekte ve tempoyu düşürmemekte gösterdikleri başarıları oluyor. İş bu performansları kayıt altına almaya gelince ise her zaman sahnedeki etkiyi yaratmak mümkün olmayabiliyor. Çünkü albüm her şeyden önce dinlenilmek için alınıyor ve sizi bir gece kulübünde dans ettiren bir müziği kulaklığı takıp dinlediğinizde tekdüze ve hatta sıkıcı bulabiliyorsunuz.

Neyse ki Murat Uyar bugüne dek yaptığı işlerde bu çok önemli dengeyi göz ardı etmemiş bir “dj”. Düzenlemelerinde genellikle şarkıyı ön planda tutuyor ve böylece ortaya dans edilebildiği kadar dinlenilebilen de işler çıkıyor. Nitekim “Maske”de de aynen bu formülü kullanmış ve neresinden baksanız orta halli bir pop şarkısını böylece ayağa kaldırmış.


Çok iyi bir sese ve çok şahane bir ilk albüme karşın kendini her nedense başka bir yerde konumlandırmaya azmetmiş Zeynep Dizdar cephesinde ise değişen bir şey yok. Hâlâ ultra mini etekleri, sapsarı saçlarıyla “seksi kadın” olma gayreti gösteren Dizdar, sadece sesine ve şarkıcılığına oynasa, ilk albümündeki gibi kalbe dokunan şarkılar söylese, çok başka bir yoldan, çok daha kalıcı bir kariyer edinebilir(di) oysa. “Maske”yi de kusursuz söylüyor söylemesine ama ne çare bu tarz şarkılar onun üzerinde eğreti duruyor.

Teklide şarkının orijinal versiyonu ve “club remix”inin yanı sıra, bir de Orhan Akı tarafından yapılmış “Dance Version”unu dinleyebilmek mümkün. Her bir versiyonu ile kulüplerde, radyolarda çalınabilecek, bu tür şarkılardan hâlâ sıkılmayanları da rahatlıkla memnun edebilecek “Maske”, Uyar’ın peşi sıra gelecek albümünü merakla beklemek için pekala bir sebep olabilir.

ŞUBAT 2013

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder