Alex - "Bir Hikâyem Var"


Bir dönemin “tavernalar kralı” Hayko’nun oğlu olan Alex, uzun süren sahne tecrübesinden sonra 2005 yılında “Çok Zor” adını verdiği ilk albümüyle geniş kitlelerin karşısına çıkmıştı. Sonrasında elektronik pop ve “rock” denemeleri yaptı, derken 2012 yılında “Yalnız ve Serseri” adlı mini albümüyle tekrar pop sularında yüzmeye başladı. Bugüne dek genellikle kendi yazdığı şarkıları seslendiren Alex, geçtiğimiz günlerde Eğlence Fabrikası etiketiyle dijital platformlarda servis edilen yeni şarkısının da söz ve müziğini kendisi yazmış.  “Bir Hikâyem Var” adlı şarkının düzenlemesi Can Algeç imzası taşıyor.


Yine günün modasına uygun olarak gitar üzerinden yürüyen, Akdeniz ritimli bir şarkı dinliyoruz. Kolay dile dolanan ama uçucu bir melodi, ona keza şarkı sözleri. Ancak şarkının önemli bir artısı var: Alex çok temiz ve düzgün şarkı söylüyor. Bu da piyasadaki benzer işlerden birkaç adım öne çıkarıyor bu şarkıyı.

Aslında başından beri hep derli toplu, eli yüzü düzgün işler yapmış Alex’in çok daha fazla ses getirecek işler yapmaması için hiçbir sebep yok. Ancak sahnede yıllarca eğlence müziği yapmış birinin albümlerinde daha farklı işlere yönelmesi, kendini ifade eden şarkılar söylemesi de anlaşılabilir bir tercih.

KASIM 2013 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder