Funda Arar Feat.ENBE - "Hafıza"


Funda Arar’ın son iki albümünde kendini tekrarlamaya başladığını ve onun yeterliliğinde bir şarkıcının daha iddialı, daha dikkat çekici işlere imza atması gerektiğini düşünenlerdendim. Neyse ki Arar nihayet tam da böyle bir işle çıktı karşımıza. Söz ve müziği Sinan Akçıl, düzenlemesi ise Febyo Taşel imzası taşıyan “Hafıza”, geçtiğimiz günlerde hem video, hem de dijital tekli olarak DMC tarafından servis edildi. ENBE Orkestrası’nın da “featuring” yaparak (böyle de bir terim yerleşti korkarım ‘güzel’ Türkçemize, elden ne gelir?) katkıda bulunduğu “Hafıza” Funda Arar kariyerinde parlak bir dönüm noktası olacak gibi görünüyor.


Bir kere şarkı hem derli toplu sözleri (demek ki Sinan Akçıl isterse tutarlı ve mantıklı şarkı sözleri yazabiliyormuş), hem de kıvrak ve akılda kalıcı melodisiyle Akçıl şarkılarının ortalamasından çok daha yukarıda duruyor. İlk dinleyişte dinleyeni kavrıyor ve nicedir içe kapanık ve deyim yerindeyse ‘boğucu’ şarkılarla yorulmuş Funda Arar dinleyicisine de nefes aldırıyor. Hem gayet “catchy”, hem gayet “trendy”, hem de mevsime ve dönemin popüler müzik eğilimlerine uygun, yani neresinden baksanız ticari bir şarkı. Buna karşın Funda Arar bu şarkıyı söylerken hem kendi çizgisini korumuş, hem de ‘yeni’ bir iş yapmış gibi görünüyor.  Bütün bunları üst üste koyunca da ortaya çıkan işin ne kadar doğru olduğu görülüyor. 


Nihat Odabaşı tarafından çekilen ve görsel estetik açısından epeyce gösterişli olan klibini de işin içine katarsak, “Hafıza”nın 2013 sonbaharının sürpriz ‘hit’i olduğunu söylemek yanlış olmaz. 

KASIM 2013

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder