İrem Derici - "İki"


İrem Derici üçüncü teklisine “İki” adını vermiş. Bana gönderilen teklinin içine İrem’in kendi el yazısı ile düştüğü not, “İki” ismini de açıklıyor: “Tekli tekli giderken, ufak bir kuvvet bulup bu sefer ikiledim.” İki şarkı ve bir farklı versiyonun yer aldığı tekli, geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle yayımlandı.


Derici, O Ses Türkiye ile gelen tanınırlığını doğru bir stratejiyle avantaja dönüştürmeyi başardı ki bu tip yarışmalardan çıkanlar arasında çok az sayıda böyle örnek var. Pop müzik denilen şeyin her şeyden önce iyi bir pazarlama gerektirdiğini bir kez daha görmüş olduk böylece. Sesiniz ve yeteneğiniz, hatta şahane şarkılarınız olsa bile yetmeyebiliyor bazen. Buna karşın içi boş bir ambalajı da en fazla içinin boş olduğu anlaşılana kadar pazarlayabiliyorsunuz. Bereket, Derici her iki tarafta da durmuyor.

Söz ve müziği Hüseyin Boncuk’a ait “Sevgi Olsun Taştan Olsun”, Mustafa Ceceli tarafından düzenlenmiş. Aynı şarkının akustik düzenlemesinde ise Uğurcan sezen imzası var. Hüseyin Boncuk’un tek bir gitar eşliğinde söyleyerek internette paylaştığı “Heyecan” adlı şarkısı keşfedilince, “Sevgi Olsun Taştan Olsun” adıyla İrem Derici’ye nasip olmuş. Boncuk’un bir başka şarkısı, “Büyük Oyun” da Ferhat Göçer’in geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan yeni albümünde yer alıyor.


Eğlenceli, sempatik bir şarkı “Sevgi Olsun Taştan Olsun”. Gündelik dilde hiçbir kullanım yeri olmadığı halde her nedense şarkılarda (fonetik avantajından dolayı olsa gerek) kullanmayı pek sevdiğimiz “yar” kelimesinden hâlâ sıtkınız sıyrılmadıysa; yâni o mevzuya takılmazsanız, gayet severek dinleyip, kolayca eşlik edilebileceğiniz bir pop şarkısı bu. “Düşler Ülkesinin gelgit Akıllı”sındaki “ağır” Sezen Aksu sözlerinden sonra, Derici bu şarkıda adeta siyah tuvaletini çıkarıp renkli, gündelik bir elbise giymiş gibi olmuş. İyi de olmuş. Şarkıdan daha eğlenceli klip ise bu manevrayı bütünler gibi.


Teklideki ikinci şarkı olan “Zorun ne Sevgilim?”in sözleri Gökhan Şahin tarafından yazılmış, beste ve düzenlemesi ise Emrah Karaduman tarafından yapılmış. Şimdilik geri planda tutulan bu şarkının çekilecek bir kliple birlikte “Sevgi Olsun Taştan Olsun”dan daha fazla yürümesi şaşırtıcı olmayacak. Çünkü hem düzenlemesi daha genç ve ritmik, hem de melodisindeki ince arabesk bu aralar Türkçe dans şarkılarının olmazsa olmazı.

Mehmet Turgut’un fotoğrafı ve Sergen Temel Bayram’ın kartonet tasarımı ilk bakışta daha romantik şarkılar dinleyeceğiniz izlenimi uyandırıyorsa da aldanmayın. İrem Derici kendine pop arenasında bir köşe yapmaya niyetli ve bu uğruda adım adım ilerlerken bu kez sağ gösterip soldan vuruyor.

KASIM 2013

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder