Betül Demir - "Tarafsız Kalamıyor Aşk"


Tekli yağmurunun sağanağa dönüştüğü bir dönemdem geçiyoruz. Betül Demir’in yeni teklisi de geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle yayımlandı. Söz ve müziği Sude Bilge Demir, düzenlemesi Emirhan Cengiz imzası taşıyan bu yeni şarkı, “Tarafsız Kalamıyor Aşk” adını taşıyor.

“Helalleşemedik” gibi güçlü bir şarkının arkasını getirmek kolay değildi. Ama söz konusu Demir kardeşlerin güç birliği olunca şüpheye gerek kalmıyor. Nitekim “Tarafsız Kalamıyor Aşk” da kendi kulvarında hedefi tam on ikiden vuruyor.


Gücünü etkili melodisinden ve sözlerinden alan, orta tempolu bir şarkı bu. Mesela bu şarkıyı Gülşen bestelemiş olsaydı, Ozan Çolakoğlu en az 130 bpm’lik bir tempoyla düzenler, ortaya “Seyre Dursun Aşk” ya da “İltimas” gibi bir kulüp “hit”i çıkardı. Ama kabul etmeli ki şarkıyı şarkı yapan ilk ve en önemli unsur melodik yapı ve sözler. Ritim ve düzenleme melodiden, sözden rol çaldığında müziğe dans etmek ya da tempo tutmak için değil, dinlemek, kalbinde hissetmek için kulak verenler pek de hoşlanmıyor duyduklarından. Bu yüzden aritmetik formüllerle değil, kalpten yazılmış, düzenlenmiş ve söylenmiş şarkılar daha çok lazım bize. O vakit “yanarım”lı “ölürüm”lü klişe sayılabilecek nakaratlar bile kalbe dokunabiliyor. Tıpkı “Tarafsız Kalamıyor Aşk” da olduğu gibi.

Teklinin kapak görselinde ve şarkının videosunda ise yine yıllardır bildiğimiz Betül Demir var. Ben ise hâlâ ondan bu anlamda ciddi bir değişim, dönüşüm, şaşırtıcı bir yenilik bekliyorum, onu da söylemeden geçemeyeceğim. 
MAYIS 2014

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder