Burcu Güneş - "Aşkın Beni Baştan Yazar"


Burcu Güneş ve Eflatun’un 2011 yılında “Oflaya Oflaya” ile başlayan ortaklığı devam ediyor. Güneş bu defa söz ve müziği Eflatun’a ait “Aşkın Beni Baştan Yazar” adlı şarkıyı DMC etiketiyle tekli olarak yayımlandı.


Bu böyledir. Bazı bestecilerin şarkıları bazı şarkıcıların sesinde doğru tınlar, sevilir. Genellikle böylesi ortaklıklar hem bestecinin hem de şarkıcının hanesine kazanç olarak yazılır. Elbette bir Nilüfer – Kayahan, bir Sezen Aksu – Onno Tunç değiller; en azından şimdilik. Çünkü söz konusu ortaklıklar müzikte yeni yollar açan, yeni öneriler sunan, yön veren işler çıkarmıştı ortaya. Burcu Güneş ve Eflatun ortaklığı ise bırakın yeni yollar açmayı, henüz kendini bile aşabilmiş değil. Nitekim Güneş’in “Gül Kokusu” albümündeki Eflatun şarkılarını bir dinleyin, hemen ardından da bu yeni şarkıyı dinleyin; tamamen aynı güzergâhtan gittiklerini göreceksiniz. Fena mı? Hayır değil; bilakis gayet sıcak, kıvrak, kulak dolduran bir şarkı “ABBY”. Büyük bir “hit” değil belki ama sezonu kurtaracak, en azından Güneş açısından albümler arası boşluğu dolduracaktır.

Bir de şu var ki, hem görsel hem de işitsel olarak Akdeniz kadını Burcu Güneş’i, Mariah Carey Burcu Güneş’e her hal ve şartta yeğlerim ben. Nitekim dinleyici ve dahi Güneş’in kendisi de bu kanaatte olmalı ki bu şarkıda ve klipte bunun altı biraz daha kalın çizgilerle çizilmiş.
Bu arada şarkının düzenlemesinin Febyo Taşel tarafından yapıldığını da söylemeden geçmeyeyim.
HAZİRAN 2014

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder