Cemre Burak Feat.Nazlı - "Aradın mı?"


2009 yılında ilk albümünü yayımlayan Nazlı ve bir süredir çeşitli albümler için yaptığı “remix”lerle adını daha sık duymaya başladığımız Cemre Burak el ele vermiş ve 1998 yılında Hülya Avşar’ın seslendirdiği Serdar Ortaç bestesi “Aradın mı?”yla bu aralar memleket pop sularının can simidi haline gelmiş “featuring” olayına girmişler. Şarkının iki versiyonunun yer aldığı tekli geçtiğimiz günlerde Ossi Müzik etiketiyle yayımlandı.  


Her iki isim için de bu teklinin bir anlamı var. “Nil Burak’ın oğlu” olarak girdiği müzik piyasasında zaman içerisinde yaptığı işlerle kendi kariyer çizgisini çizen Cemre Burak’ın adıyla sanıyla yayımlanan ilk teklisi bu… Nazlı içinse müzik piyasasına girişinde hem bir şarkısını vererek, hem de onu konserlerinde sahneye çıkararak epeyce destek olan Serdar Ortaç’ın (ki Ortaç’a eskiden beri büyük hayran olduğunu da gizlememişti o dönemde) yıllar sonra bir şarkısını daha seslendirmiş olmak gibi bir özel durumu var bu teklinin.


Nazlı’nın hem ilk albümünde hem de ondan sonra yayımlanan üç teklisinde seslendirdiği şarkılarla tutturduğu müzikal çizgi ve Cemre Burak’ın “dj” olarak bugüne dek imza attığı işleri yan yana koyduğunuzda, ikilinin doğru şartlarda bir araya geldiği zaten görülüyor ki yapılan iş de beklentiyi boşa çıkarmıyor. Şarkı deseniz, Serdar Ortaç’ın her yazdığı şarkının “hit” olduğu bir döneme ait en nadide eserlerden biri. Hani “ulan bu ne demek, bu ne saçma söz” filan deyip deyip sonra hep beraber elleri kolları havada sallaya sallaya ezberden söylediğimiz Ortaç şarkılarından. Neresinden baksanız 15 yıldan fazla olmuş ama hâlâ “aradın mı seni yar diye koynuma saklarken?” cümlesinde ne sorulduğunu anlamak mümkün değil mesela ama eşlik etmesi, bir ağızdan söylemesi hâlâ pek eğlenceli (eski 45’lik şarkıları gibi bunlar da klasikleşirse zaman içerisinde, kimse şaşırmasın.)

Cemre Burak şarkıyı hakkını vererek bugünün ritmine uydurmuş, Nazlı da Hülya Avşar’ı aratmamış. Üstelik teklinin kapağı için de birlikte fotoğraf çektirmiş, Photoshop’a itibar etmemişler. E daha ne olsun?

MAYIS 2014 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder