Demet Ulusoy - "Başkası Varmış"


Müziğini dinleyenlerle buluşturmanın bu kadar kolay ama ismini duyurmanın bu kadar zor olduğu bir dönem daha yaşamadık hiç. Bu noktada çok ciddi ve profesyonel bir hazırlıkla yola çıkmak gerekiyor. Eğer “yaptık bir şarkı/bir albüm, biz ortalığa bırakırız; gören görür, dinleyen dinler” gibi bir niyetle giriştiyseniz bu işe diyecek söz yok. Ama bu kadar kanaatkar değilseniz, mutlaka yerine getirmeniz (plaza tabiriyle) “must”larınız var bu zamanda.


Sözgelimi Demet Ulusoy… İlk teklisi ve videosu “Başkası Varmış” geçtiğimiz Mart ayında dijital platformlara servis edildi. Bir resmi, bir özel Facebook sayfası, kendi yazdığı bir Twitter hesabı ve de aktif bir Instagram hesabı var ama bunların hiç birinde Demet Ulusoy kimdir, nedir, bugüne dek neler yapmıştır sorularının bir cevabı yok. Resmi “web” sitesi deseniz “çok yakında” ibaresinden öte bilgi vermiyor.

Bu durum, özellikle dijital mecralar ön plana çıktığından beri, müzik sektöründe genel bir problem halini almaya başladı. Demet Ulusoy tek değil; sadece bir örnek.


Tekliye gelince…

“Başkası Varmış”, söz ve müziği Demet Ulusyo’a ait bir şarkı. Düzenlemesi ise Uğraş Çömez tarafından yapılmış. Ulusoy, kariyerinin beş yılında Ege Çubukçu’ya vokal yapmış ve Çucbukçu da onun bu ilk şarkısının klibinde görünerek Ulusoy’a destek vermiş. Klipte çok iddialı bir görsel çalışma; renkli ve uçuk bir imaj hâkim ki aslında şarkı da tam bunu isteyen türden. Öncelikle Özlem Tekin ve Pamela’nın şarkılarını ve tarzını sevenler yakın hissedecekler kendilerini Demet Ulusoy’a. Elekronik çizgide bir “rock” şarkı çünkü bu. Ve bir ilk şarkı için hiç de amatör gelmiyor kulağa. Aksine her şey yerli yerinde ve olması gerektiği gibi.

Bundan sonraki işleriyle Ulusoy’un bu kulvarda kendine bir yer edinmesi zor gözükmüyor. Bize de beklemek ve görmek düşüyor.
MAYIS 2014

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder