Meyra & Cemil Demirbakan - "Sen Anla"


“Ağladın Ya” ve “Beni Sensiz Düşünme”den sonra Meyra ve Cemil Demirbakan üçüncü kez bir araya gelmiş ve birlikte bu defa bir Hande Yener şarkısını yeniden seslendirmişler. “Sen Anla”, geçtiğimiz günlerde tekli olarak GNL etiketiyle yayımlandı.

Söz ve müziği Mete Özgencil’e ait bu şarkı, Hande Yener’in 2007 yılında yayımlanan “Nasıl Delirdim?” adlı albümünde yer alıyordu. Albüm geneli itibariyle Hande Yener’in elektronik müzik denemelerinin sıkıcı olmaya başladığı bir zaman dilimine denk geldiğinden midir nedir, bu şarkı o dönemde pek fazla ön plana çıkmamış ama meraklılarının başucuna koyduğu Özgencil şarkılarından biri olarak bilinir/hatırlanır olmuş idi. Hal böyleyken bu şarkıyı yeniden söylemek neresinden baksanız iyi bir fikir gibi görünüyor.


Şarkı hakkında Ekşi Sözlük’te “kumral tuna mavi ada” takma adlı kullanıcının yazdığı bir yorum var ki, üzerine daha iyi bir cümle kuramayacağıma kanaat getirip, burada alıntılamak istedim: “Kesik ve ilgisiz gibi duran sözleri ile garip bir vuruculuğa erişmiş şarkı. Dinlerken o eksik yerleri kendi hikâyesinden türlü parçalarla tamam ediyor sanki insan. Özellikle de pes bir tondan söylenen ilk ‘Üzgünüm… Değilim… Yorgunum…’ kısmı… Tam da bir yırtığı diker gibi.

Aslına bakarsanız neredeyse bütün Mete Özgencil şarkıları böyledir. İlk dinleyişte anlamsız bile bulabilirsiniz bazen sözleri. Başka türlü çalışan bir zekâ ve dimağın, hayattan ve yaşadıklarından çekip çıkardıklarıdır çünkü yazdıkları. Anlamak size düşer. Melodik yapıları ise (“Sen Anla” da olduğu üzere) yabana atılacak gibi değildir. Türk popunda sayısız ‘sağlam’ şarkının altında boşuna Mete Özgencil imzası durmuyor.

Meyra için daha önce de yazmıştım. Ne aryalar, ne de disko-pop şarkıları… Sesinin en iyi tınladığı tarz kesinlikle bu... Nitekim kariyerinin en başarılı işi de “4 Tenor” albümüydü zaten. Cemil Demirbakan’la da gayet doğru bir kimya yakaladıklarını düşünüyorum. Devrim Karaoğlu ise şarkıyı bu kimyaya en uygun şekilde düzenlemiş. Özetle; hiç de fena olmayan bir iş çıkmış ortaya.
Tekli kapağına hiç girmiyorum zira alışageldiğimiz üzere yine bir Photoshop harikasıyla karşı karşıyayız.
MAYIS 2014

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder