Onur Baştürk "Sen Yine de Gitme"


Gazeteci olarak tanıdığımız Onur Baştürk, Ajda’dan Levent Yüksel’e, Funda Arar’dan Ziynet Sali’ye dek popun birinci liginden isimlere verdiği şarkılarıyla, kendine bir de bestecilik kariyeri inşa etmeye başlamış gibi gözüküyordu ki bir de üzerine şarkıcığı ilave etti.  


İlk kez 2007 yılında DMC etiketiyle yayımlanan “40 Aşk Şarkısı” adlı karma albümde söz ve müziği kendisine ait “Gidenlerden” adlı şarkıyı kendisi seslendiren Baştürk, ikinci şarkıcılık denemesinde bu defa bir tekliyle karşımıza çıkıyor. “Sen Yine de Gitme” adını taşıyan tekli geçtiğimiz günlerde Bomonti Müzik etiketiyle dijital platformlarda yayımlandı. Söz ve müziği Onur Baştürk’e ait şarkının düzenlemesini Daniel Taşel yapmış.


“Sen Yine de Gitme” daha önceki Baştürk şarkılarının aksine ana akım pop hattından değil, “pop-rock” bir çizgiden yürüyor ve bu kategoride değerlendirdiğinizde kulağa hiç de fena gelmiyor. Ne var ki Baştürk gibi başka alanlarda adını duyurmuşların müzikte yaptığı işler öncelikle müzisyenler ve zaman zaman da dinleyiciler tarafından daha az ciddiye alınır, hatta hafif de küçümsenir. Hakli bir tarafı vardır bu önyargının. Nitekim “no-name” besteciler prodüktörlere, aranjörlere, şarkıcılara şarkı beğendirmek için deveye hendek atlatırken, Baştürk’ün yola Ajdalarla Fundalarla çıkması bile bulunduğu konumun ve asıl işinin yazdığı şarkılardan daha fazla önemsendiği şüphesini doğurmuyor değil. Şarkıcılık deseniz, önümüzde misal Ömür Gedik gibi kötü bir örnek var. Ama önyargılarımızı bir kenara koysak, hatta kim olduğunu bilmeden dinlesek sevemeyeceğimiz bir şarkı değil “Sen de Gitme”. Kaldı ki Baştürk de (prozodi hataları da dâhil olmak üzere) basbayağı şarkıcı gibi söylüyor (en azından stüdyoda.)

Topuklu ayakkabı (çizme mi yoksa?) detayını görmezden gelirsek, kapak fotoğrafı ve klip de gayet “rock’n roll” duruyor.
HAZİRAN 2014 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder