Serkan Modalı - "Romeo ve Julıet"


2011 yılında ilk albümü yayımlanan Planeur grubunun şarkı yazarı ve solisti Serkan Modalı bu kez ilk solo albüm çalışmasının habercisi bir tekliyle çıktı karşımıza. Söz ve müziği kendisine ait “Romeo ve Juliet” adlı şarkının yer aldığı tekli, geçtiğimiz Şubat ayında Avrupa Müzik etiketiyle dijital platformlarda yayımlandı. Nisan ayında ise aynı şarkının “remix” versiyonunun yer aldığı ikinci bir tekli, yine Avrupa Müzik etiketiyle satışa sunuldu.


Modalı, şarkının düzenlemesini ve prodüktörlüğünü de kendisi yapmış; “remix” versiyonu ise John DSF Paschalis tarafından yapılmış. “Mix” aşaması Ozan Esen, “mastering” aşaması ise Peter Brussee tarafından Hollanda’da gerçekleştirilmiş. Zaten dinlerken bunu hissediyorsunuz. Sözleri  Türkçe olmasa, “sound” itibarıyla pekala Avrupa sınırlarından çıkmış bir şarkı sanabilirsiniz. Pek fazla kıymeti bilinmemiş Planeur grubunun da böyle bir çizgisi vardı nitekim. Buna karşın Modalı bu ilk solo çalışmasında da Planeur kadar sert bir “sound” tercih etmemiş ve daha genç bir “rock” müzik dinleyici kitlesine yakın durmuş gibi gözüküyor.


Şarkıyı dinlediğimde aklıma gelen ilk gelen soruyu sormadan da edemeyeceğim (cevabını ‘bu “rock”tır, “bu değildir”ciler’ verebilir belki.) “Zifiri karaydı geceler, kelimelerim kan revan içinde, kalbim yorgun gözlerim solgun, melodilerim öksüz bir şarkı gibi” diye başlayan ve bu minvalde devam eden şarkı sözleri, neresinden baksanız Emre Aydın şarkı sözlerini aratmıyor. Şimdi biz buna da, o popüler yakıştırmayla “ağlak rock” mı diyeceğiz? Ama “sound” tam da “rock” dediklerinden işte. O nasıl olacak? (Gitarların ses düzeyi nedir, kanun, ud keman var mıdır kriterlerine hiç girmiyorum. Zira o işi TRT Denetim Kurulu yapardı zamanında. İçinde alaturka saz ya da bağlama çalınan şarkı pop müzik olmadığı gerekçesiyle denetimden geçmezdi. 2010’lu yıllarda hâlâ bunları tartışmak anlamlı gelmiyor bana.)

Kendi kulvarında gayet iyi bir şarkı, hakkıyla yapılmış bir düzenleme, tadından yenilmeyen bir “remix”… Serkan Modalı bu iki tekliyle ilk solo albümünü merakla beklemek için yeterince sebep yaratıyor. Her iki tekli için ayrı ayrı yapılmış özenli kapak tasarımları da popçularımıza ders olsun.

MAYIS 2014

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder