Ezo - "Git Diyemem"


Rafet El Roman son yıllarda kimsenin beklemediği kadar yükselen bir ivme göstermekle kalmadı, kendi prodüksiyon firmasını kurup genç sesleri de lanse etmeye başladı. Ezo da bu gençlerden biri. Bir Azeri kızı olan Ezo ilk olarak Rafet El Roman’la “Kalbine Sürgün” şarkısında düet yaparak dikkatleri üzerine çekti, ardından bir yetenek yarışması olan Veliaht’ta Deniz Seki ile birlikte yarışarak adından söz ettirdi. Yarışmadan çabuk elendi ama zaten “Kalbine Sürgün” ile kendine bir hayran kitlesi kazanmış olan Ezo için bu hezimet çok da yıkıcı olmadı. Ezo’nun ilk solo teklisi “Git Diyemem”, geçtiğimiz günlerde El Roman Müzik etiketiyle yayımlandı.


Şarkının söz ve müziği Nezih Üçler’e ait. Berkay’dan Deniz Seki’ye, Emre Aluğ’dan Kutsi’ye bir çok şarkıcıya beste veren Üçler, yakın bir tarihte Nadide Sultan’la bir araya gelerek “Vazgeç Kalbim” adı verilmiş bir tekliye de imza attı. “Git Diyemem”in ise internet ortamında Üçler’in söylediği bir versiyonu da var. Şarkı Ezo’ya nasıl nasip oldu orasını bilmiyorum ama sevilmesi çok muhtemel şarkıları bulup çıkarma konusunda hep nokta atışlar yapmış Rafet El Roman’ın bu işte de parmağı olsa gerek. Zira şarkı Ezo hayranlarını olduğu kadar Rafet El Roman tarzını sevenleri de yeterince memnun edecek gibi görünüyor.


Ezo bu şarkıda “Kalbine Sürgün” deki diksiyon hatalarından kurtulmuş görünüyor. Gayet net ve temiz söylemiş şarkıyı. Hani başka birileri söylese belki çok da ses getirmeyebilirdi belki ama Ezo’nun sesinde ve tavrında doğru tınlıyor çünkü onun bu tarz şarkılarla yol alacağı, sevileceği çok belli.

Teklinin dijital versiyonunda şarkının “playback”i ve “acapella”sı da var; “dj”ler ve “dj”liğe özenenler evirip çevirip “remix”lesinler diye.



Sade ve romantik bir kapak tasarımı ile sunulan tekli, Ezo’yu çıkmakta olduğu şöhret merdivenlerinde birkaç basamak daha tırmandıracaktır. Popun arabesk ezgili romantik şarkılarına bayılanlara da bu şarkı iyi gelecektir muhtemelen.  Rafet El Roman sevenler ise azıcık da olsa onun da sesini duyabilirler bu şarkıyı dinlerken (“featuring” kontenjanından.) Bunun haricinde bu cepheden daha yüksek bir beklentiniz olmasın.

HAZİRAN 2014

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder