Gökhan Keser - "Hiç Vaktim Yok"


Gökhan Keser, modellikle başladığı kariyerini, hem oyunculuk hem de şan eğitimi alarak başka bir çizgiye çekmiş, bir süre oyunculuk yaptıktan sonra müziğe ağırlık vermeye başlamış. Bu süreçte bir dönem Sıla’nın da vokalistliğini yapmıştı ve bilindiği üzere ilk albümü de 2011 yılında Sıla ve Efe Bahadır’ın prodüktörlüğünde yayımlandı. Zaman içerisinde kendine bir hayran kitlesi edinen Gökhan Keser’in yeni teklisi “Hiç Vaktim Yok” ise geçtiğimiz Ocak ayında Sony Müzik etiketiyle yayımlandı.


Ancak Gökhan Keser bu teklinin yayımlanmasından kısa bir süre sonra Survivor yarışmasına katıldı ve bir süre ülkeden uzak kaldı. Bu süre zarfında da haliyle yeni şarkısıyla değil, yarışma performansıyla konuşuldu. Hatta enteresan bir şey de oldu ve bu tip yarışmalar genellikle katılanlara faydadan çok zarar getirirken, Gökhan Keser finalde kaybeden olduğu halde gerçekte yarışmanın kazançlı çıkanı oldu. Hem hayran sayısını arttırdı, daha fazla tanındı, hem de o zor şartların ve mücadelenin içindeki sakinliği, doğru duruşu ve iyiliği ile herkesin sevgisini, beğenisini kazandı. Dolayısıyla, Gökhan Keser’in bugünkü konumu, Ocak ayındaki konumundan çok farklı… İşte bu yükselen ivmeyi doğru yakalamak ve doğru değerlendirmek şimdi asıl mesele.


“Hiç Vaktim Yok”u dönüp tekrar dinlediğimizde ise Gökhan Keser’in devam edeceği yolun bu olmadığını söyleyebilmek mümkün. Sözleri Berk Telkıvıran’a, bestesi Berk Telkıvıran ve Görkem Oker’e ait bu şarkı, tam anlamıyla radyo dostu denilen türden, hafif, uçucu, kolay dinlenir bir şarkı ama hepsi bu. Söyleyenin kim olduğunu bilmeseniz Gökhan Tepe de zannedebilirsiniz mesela. Çünkü radyoların ısrarla dayattığı kişiliksiz, kimliksiz, sanayi tipi şarkıların bütün klişelerini barındıyor. İlk albümdeki Sıla etkisi, hatta “erkek Sıla” durumu yok belki ama bu defa da başka bir türlü bir şey var; Gökhan Keser yine kendisi değil ya da en azında bu olmamalı.


.

Oysa şimdi daha büyük oynamanın tam zamanı… Survivor’la yakaladığı rüzgârı arkasına alıp, müzikte başka bir kulvara geçiş yapabilir. Zira bu konudaki donanımı tam… Ama bu ve buna benzer şarkılarla birinci ligde top koşturması çok zor.

NOT: “Hiçbir vaktim yok” hatalı bir Türkçe kullanımı değil mi? “Bu iş için hiçbir vaktim yok” demeyiz çünkü; “hiç vaktim yok” deriz ki zaten şarkının adı da öyle.

TEMMUZ 2014

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder