Rafet El Roman - "Adımla Seslendi"


Rafet El Roman yine on ikiden vurmuş görünüyor. Söz ve müziğini Cüneyt Sözütek’le ortak yazdığı yeni şarkısı “Adımla Seslendi”, geçtiğimiz günlerde Emre Müzik etiketiyle dijital tekli formatında yayımlandı ve bir kez daha listelerde başa güreşmeye başladı.

Tam da Rafet El Roman tarzındaki bu içli ve de hisli şarkının düzenlemesini El Roman’ın yıllardır birlikte çalıştığı Steffen Müller yapmış. Şarkı hisli olmasına hisli ama bir yandan da hafif bir yaz akşamı esintisi eşliğinde deniz, kumsal, gün batımı çağrışımları yapan orta tempolu bir yaz şarkısı. Zaten El Roman ne söylese dinlemeye hazır bir kitlesi de var. Şarkının alıp yürümemesi için hiçbir sebep yok yani.


Şarkının künyesinde adı geçen Cüneyt Sözütek’in, bugüne dek üç albüm yayımlamış ve özellikle “Gidersen” adlı şarkısıyla hafızalara kazınmış Cüneyt Tek olduğunu da ilave edeyim.


Bu arada söylemezsem olmaz… “Adımla Seslendi”deki Rafet El Roman mahzunluğu, bana her nedense Susam Sokağı’nın o fenomen olmuş şarkılarından birini, “Arada Kaldım”ı hatırlattı. Hayır, bu bir melodik benzerlik değil; sadece öylesi bir kalbe dokunuş, acıma hissi, ince bir hüzün… İkisini arka arkaya dinleyin, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

TEMMUZ 2014

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder