Tuğba Yurt - "Aşk'a Emanet"


Tuğba Yurt ismi bu aralar Doğukan Manço ile birlikte yaptığı “Sakin Ol”la anılıyor ama 2013 yılının Aralık ayında piyasaya sürülen bir de albümü var ki, onu da es geçmemek lazım.

Konservatuarda batı müziği eğitimi alan Tuğba Yurt, sekiz yıl kadar süren sahne deneyimi sonrasında “Aşk’a Emanet” adı verilmiş ilk albümünü yayımlamış. Beş şarkıdan oluşan albüm, 3 Adım Müzik etiketiyle raflarda yerini almıştı.


Öncelikle şunu söylemem lazım ki, son dönemde dinlediğim yeni şarkıcılar arasında en dikkat çekicilerden biri Tuğba Yurt. Sadece ses rengi ile değil, şarkı söyleme biçimi ve tekniği açısından da fark edilir bir biçimde iyi. Vurguları, hece baskıları genellikle doğru, hem tekniği hem de duygusu sağlam bir şarkıcı. Eğer onunla ‘90’larda tanışmış olsaydık, pop kulvarındaki yeri rahatlıkla Aşkın Nur Yengi’nin yanı olabilirmiş. Zaten bunun kendisi de bilincinde olsa gerek ki, albümdeki şarkılar o minvalde. Hatta bir de ‘90’lı yıllar “cover”ı var: İlk kez 1999 yılında Asya’nın seslendirdiği Suat Suna şarkısı “Pişmanım”. Şarkıyı 2000 yılında Suat Suna da kendi albümünde seslendirmişti. Tuğba Yurt için yapılan bu yeni düzenleme de, Yurt’un yorumu da şarkının eski versiyonlarının altında kalmıyor kesinlikle.


Albümdeki bir diğer “cover” ise Bendeniz’in 2005 yılında seslendirdiği “Boşver”. Ancak “Pişmanım” için söylediklerimi bu “cover” için söyleyemeyeceğim. Bendeniz’in albümündeki eğlenceli düzenlemenin yerini bu yeni versiyonda kupkuru bir dans düzenlemesi almış çünkü. Burak Yeter imzalı bu düzenleme şarkıya yeni hiçbir şey katmamış. Tuğba Yurt ise şarkıyı seslendirirken Bendeniz’in bir hayli etkisinde kalmış gibi gözüküyor.

Albümün ilk klip şarkısı olarak seçilen ve Aytaç Özgümüş ve Levent Sevinç tarafından ortak yazılıp, Gökhan Varol tarafından düzenlenen “Ağır Yaralı”, Aşkın Nur Yengi’nin Sezen Aksu sonrası dönemlerindeki herhangi bir albümünden çıkıp gelmiş gibi. 

Sözleri Levent Sevinç, müziği Aytaç Özgümüş imzası taşıyan “Dilek” ise Bendeniz şarkılarını sevenlerin kolayca bağrına basacağı bir şarkı. Albümün açılışında yer alan ve Adnan Fırat tarafından yazılan “Belki” ise bence albümün en iyisi. Nitekim albümde Tuğba Yurt’un şarkıcı olarak kendini daha rahat gösterebildiği ve dahi en çok kendi gibi olabildiği şarkı da bu… 
Şık bir kapak kompozisyonu içerisinde satışa sunulan albüm, Tuğba Yurt’u bize tanıtmak konusunda üzerine düşeni yapıyor, ancak bir anda şöhretin kapılarını açacak parlak bir “hit” de barındırmıyor. Sanırım Yurt’un öncelikli olarak böyle bir şarkıya ihtiyacı var. Sonrası kendiliğinden gelecek gibi görünüyor. 
TEMMUZ 2014

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder