Zeliha Sunal - "Çok Ayıp"


Bu aralar bir mini albüm de Zeliha Sunal’dan geldi. 2012’de “Kurbağa Prens”, 2013’te de “Aldatıldık” teklilerini yayımlayan Sunal, bu şarkılara ilaveten üç yeni şarkının daha yer aldığı mini albümüne “Çok Ayıp” adını vermiş. Albüm geçtiğimiz günlerde TMC etiketiyle yayımlandı.


Albümdeki üç yeni şarkıdan biri, albüme adını veren ve söz ve müziği Zeliha Sunal tarafından yazılan “Çok Ayıp”. Oğuz Çetiner’in düzenlemesini yaptığı, kıvrak, oryantal bir şarkı bu. Söz, müzik ve düzenlemesi Oğuz Çetiner’e ait “Dokuz Canlı” ise hareketli bir pop şarkısı. İlk klip de bu şarkıya çekilmiş. Fakat ben albümde galiba en çok “Ancak Rüyalarda Buluşuruz”u sevdim. Hem şarkıyı sözleri ve melodik yapısı itibariyle daha etkili bulduğum, hem de Zeliha Sunal’ın sesine böylesi şarkıları daha çok yakıştırdığım için. Söz ve müziği Çilem Duman’a ait bu şarkının düzenlemesini Tolga Tümözen yapmış. Bir parça Sıla şarkılarının ikliminde gezinen “Ancak Rüyalarda Buluşuruz” bana kalsa albümün ilk klip şarkısı bile olabilirmiş.

Zeliha Sunal, onu canlı canlı izleyenlerin de iyi bildiği gibi sahne üzerindeki enerjisine ve hâkimiyetine şapka çıkarılacak bir şarkıcı, kelimenin tam anlamıyla bir “performer”dır. Böylesi şarkıcılar genellikle stüdyolara sığmaz. Sunal’da da bu durum var aslında biraz. Kayda alınan ses, performans ister istemez sınırlanıyor, manyetik ya da dijital bir takım cihazlara hapsoluyor. Oysa bazı şarkıcılar için en iyi performans yeri stüdyolardır, bilirsiniz.
Albümün kapak fotoğrafına özellikle dikkat çekmek istiyorum zira Zeliha Sunal bir süredir zaman zaman Twitter üzerinden de paylaştığı geri dönüşüme dair pratik bilgilerini Handcraft TV isimli bir YouTube kanalında video formatında yayınlamaya başladı. CD kutusundan resim çerçevesi, tuvalet kağıdı rulolarından “organizer”, pet şişeden vazo yapmak gibi işlere merakınız ve ilginiz varsa bu kanalı takip etmenizi öneririm. Ben boş bir kavanozu sigara kutusuna dönüştürmeyi oradan öğrendim mesela (buradaki espriyi bir tek Zeliha anlayacak, affınıza sığınarak.) İşte albüm kapağındaki fikir de, Cher'den esinlenmeyle, oradan gelmiş. Sunal bu defa evdeki gazete kağıtlarından elbise ve peruk yapmış kendisine. Hem şık, hem kokoş, hem çok eğlenceli… Ancak fotoğrafları kimin çektiği, kapak tasarımını kimin yaptığı bilgisi kartonet üzerinde yok, ne çare.
TEMMUZ 2014

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder