Gökçe Kılınçer - "Aşk Beni Bulunca"


Bugünlerde dijital platformlara servis edilen albüm habercisi bir başka şarkı da Gökçe Kılınçer imzası taşıyor. Kılınçer’in “Aşk Beni Bulunca” adı verilmiş bu şarkısı, Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle yayımlandı.


Şarkıyı duyur duymaz çok etkilendim ve heyecanlandım. Türkçe müzik içerisinde farklı, enteresan bir deneme. Çok retro, çok “cool”, belki çok orijinal değil ama çok cesur bir deneme. Amy Winehouse şarkılarına mı benzetirsiniz, yoksa Facebook sayfasına yapılan bir yorumdaki gibi “Tom Waits ezgileri ile Korhan Futacı samimiyetini harmanlamış” mı dersiniz bilemem ama kesinlikle ilgiyi hak ediyor Kılınçer’in bu şarkısı. Kaldı ki ben Türkçeyi eze büze, çeke uzata şarkı söyleyen ve bunu alternatif olmak adına yapanlardan hiç haz etmem, bilirsiniz. Gökçe Kılınçer tam da öyle yapıyor. İngilizce söylemek için ağzını açmışken, son anda Türkçe söylemeye karar vermiş gibi söylüyor. Ya da yanakları şişkin gözüksün diye ağzının iki yanına iki kiraz saklamış gibi (“sıbınnda hııııaaasret var” diyor mesela ”sabahında hasret var demek isterken”.) Olsun varsın. Onlar düzelir ama bu tarz şarkılar kolay kolay yapılmaz bu memlekette.


Gökçe Kılınçer’le ilgili de pek bilgi yok sanal âlemde. “Ankara doğumlu, İstanbul-Londra merkezli (o nasıl oluyorsa artık) yorumcu, besteci, gitarist” cümlesi var sadece. Belki albüm çıkınca daha fazla bilgi edinebiliriz.


Dinleyelim, dinletelim, sonra da oturup albümünü bekleyelim derim ben.

ŞUBAT 2015

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder