Tuğba Yurt - "Aşk Sanmışız"


Tuğba Yurt son dönemde tanış olduğumuz yeni isimler arasında “iyi bir şarkıcı” olarak anılmaya aday birkaç isimden biri. Elbette henüz yolun çok başında ve henüz adımlarını stratejik hesaplarla değil, deneme yanılma usulüyle atıyor. Öyle olmasaydı, tam da ‘90’ların Aşkın Nur Yengi – Sertab Erener çizgisinden yürüyecek gibi bir izlenim bırakmışken “Aşk Sanmışız” gibi bir şarkıyla karşımıza çıkmazdı.


Söz ve müziği Gökhan Özen’e ait bir şarkı “Aşk Sanmışız”. 2014 Eylül ayında 3 Adım Müzik etiketiyle tekli formatında yayımlanan şarkının düzenlemesini de Gökhan Özen yapmış. Yüksek tempolu, “techno”-arabesk bir şarkı bu. Hani son dönemlerde en çok Erdem Kınay albümlerinden aşina olduğumuz, kulüplerde, plajlarda filan çalarken kolaylıkla eşlik edilebilecek, bir yandan ritmine uyup çılgınca dans ederken, bir yandan da sözleri ve melodisiyle hüzünlerden hüzün beğenilebilecek türden bir şarkı. Basit bir melodi, akılda kalıcı tekrarlar, kafaya kafaya vuran bir ritim. Yani çok vasat, çok gelip geçici, uçucu, kolay ve ucuz bir “hit”.


Evet buna da ihtiyaç var. Özellikle de adını duyurmak kaygısında bir şarkıcı için dinleyiciye böyle oltalar atmak, sektörün içinde bulunduğu şartlarda bazen kaçınılmaz da olabiliyor. Ama bence Tuğba Yurt çok daha iyi şarkılara sesini verebilecek bir şarkıcı. Çizgisi bu olmamalı.

OCAK 2015 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder