Seda - "Bembeyaz"


İzmir doğumlu Seda Telciler, konservatuvarın bale bölümünde yarı zamanlı okumuş, solfej ve piyano dersleri almış. Ses mühendisliği üzerine yüksek lisans yapmakla kalmamış, televizyonda kültür sanat muhabirliği ve oyunculuk da yapmış. Yüzünün aşinalığı da oynadığı dizilerden dolayı zaten... Kendi şarkılarını yazan ve albüm çalışmaları devam eden Seda’nın ilk teklisi “Bembeyaz”, geçtiğimiz günlerde Sony Müzik etiketiyle yayımlandı.


1986 doğumluymuş Seda ama en fazla 20 yaşında gösteriyor. Bu da bir oyuncu ve bir şarkıcı için büyük avantaj tabii. Hele ki “teenage” bir müzik yapmaya niyetli ise… Ki öyle. Sözleri kendisine ait olan, bestesine ise Sabi Saltiel’le ortak imza attığı bu şarkıda Seda, ister istemez Nil Karaibrahimgil’in ilk dönemlerini akla getiriyor. Gürsel Çelik’in düzenlemesi de şarkının “teenage” havasının altını çiziyor zaten. Konu Nil Karaibrahimgil’e benzerlik olunca haliyle bir reklam müziği duygusu da geçiyor dinleyene. Klip de muhtemelen öyle planlanmamış olmasına rağmen bunu destekliyor. Bir diş macunu ya da toz deterjan markası bu şarkıyı ve Seda’yı reklamında kullanmak isteyebilir üç vakte kadar ve bu da bizi şaşırtmaz nitekim.


Şarkının klibinde aldığı bale eğitiminden istifadeyle dans da eden, neşeli, kıpır kıpır, cıvıl cıvıl bir Seda var. Şarkı söyleme biçimi ve ses rengi de çok enerjik, çok pozitif zaten. Haliyle dinlerken de, izlerken de içiniz açılıyor, neşe doluyorsunuz. Hem gündelik hayatlarımızın içinde, hem de müzik sektöründe buna ne kadar ihtiyacımız olduğu bu derece su götürmezken, Seda’ya ve şarkısına burun kıvırmak lüks olur. Ama bu bir tek şarkı Seda’nın müziği hakkında ne kadar fikir verdi diye sorarsanız, pek az derim. Demek ki albümü beklemek lazım...

ŞUBAT 2015

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder