Sertab Erener - "Tesadüf Aşk"


Bu Sertab o Sertab. Ben diyeyim 1994, “Lâl” zamanları, siz deyin 1999 “Vur Yüreğim”, “Yanarım” günleri… Oralardan bir yerlerden ses veriyor şarkının gerek sözleri, gerek müziği, gerekse düzenlemesi. Evet evet, “Tesadüf Aşk”tan bahsediyorum. Geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle raflara çıkan son Sertab teklisinden. Söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait şarkının iki farklı düzenlemesi var teklide. Düzenlemeleri Ozan Bayraşa yapmış.


Tabii bütün bütüne de bu şarkının Sertab için bir eskiye dönüş anlamına geldiğini söylemek doğru olmaz. Her şeyden önce şarkıcı olarak eskisi gibi değil. O yüksek yüksek perdelerden şarkı söylemeyi seven kolaratur soprano, nicedir daha sakin; bunu biliyoruz. Nitekim bu şarkıyı da şarkının ruhuna çok uygun bir biçimde, biraz yorgun, kırık, pürüzlü bir sesle söylemiş. İyi de yapmış. Uzun zamandır dinlediğim en iyi yeni Sezen Aksu şarkılarından biri. Ve dahi uzun zamandır dinlediğim en iyi yeni Sertab şarkılarından da biri.


Şarkının “intro”sunu duyunca “Vur Yüreğim” başlayacak sanıyorsunuz bir an. Bu bir gönderme olabilir… Olmayabilir de… Ama kasten ya da değil, şarkının Sertab’ın ‘90’lı yıllarını anımsattığı bir gerçek. Yani hiç tartışmasız, en iyi zamanlarını… Umarım buradan devam eder bundan sonra. Bu arada klip karelerinden albüm fotoğrafı çıkarmak da bir başka ‘90’lar göndermesi olmuş; onu da söylemeden geçemeyeceğim. 

MART 2015

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder