Beşir Bayraktar - "Biri Zamanı Durdurmalı"


(12 Ocak 2016 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Beşir Bayraktar’ın ilk albümü “Tesadüf”, 2014 yılında yayımlanmıştı. Bugünün müzik piyasası şartlarında uzunca denebilecek bir aradan sonra Bayraktar bu defa bir tekliyle çıkıyor karşımıza. KRL Müzik etiketiyle yayımlanan teklide söz ve müziği Beşir Bayraktar’a ait “Biri Zamanı Durdurmalı” adlı şarkının iki farklı versiyonu var. Orijinal versiyonun düzenlemesi, Bayraktar’ın ilk albümünde de birlikte çalıştığı Okan Akı tarafından yapılmış.


Güzel bir şarkı, güzel bir düzenleme. Özellikle de düzenlemede şarkının ikinci döngüsünün ilk döngüden kopyalanıp yapıştırılmamış olması (ki çok rastladığımız bir şey değil) ve şarkının sonunda bir de C bölümünün çıkıvermesi güzel incelikler. Beşir Bayraktar zaten kendine ait bir ses rengi olduğunu ilk albümüyle göstermişti. Yine aynı çizgide ilerliyor. Şarkının tek bir kusuru varsa, o da nakarat kısmının Sezen Aksu’nun “Herkes Yaralı” şarkısının nakarat kısmını andırıyor olması.



Nejdi Şimşek tarafından yapılmış “Akustik Versiyon”da ise Beşir Bayraktar şarkıyı bir tek piyano eşliğinde ve dinlediğimden anlayabildiğim kadarıyla kesintisiz, kopyala yapıştırsız, tek seferde söylüyor. Duygusu çok başka, çok daha gerçekçi ve dokunaklı. Bu versiyonun 3:30’uncu dakikasında piyanonun birdenbire poptan caza dönmesi ise şahane. Bir de daha kıvrak bir tuşeyle çalınsaymış sahiden kusursuz olabilirmiş.

OCAK 2016

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder