Merve Çaloğlu - "Aşk Benim İşim"


(24 Şubat 2016 tarihinde www.hayatmuzik.com'da yayımlanmıştır.)

İlk albümü “Uzak Yollar”, 2014 yılında yayımlanmıştı. Aynı yılın sonlarına doğru bu defa “Tersine” adlı sinema filminin jenerik şarkısıyla çıktı karşımıza. Ve Merve Çaloğlu’nun yeni teklisi “Aşk Benim İşim”, geçtiğimiz günlerde 3 Adım Müzik etiketiyle yayımlandı.


CD’yi bir anda görünce Merve’ye “Aaa CD de mi bastınız?” diye sordum gayriihtiyari. Dijital teklilere ve hatta albümlere ben de alışmaya başladım galiba yavaş yavaş ki bir teklinin CD baskısını görmek şaşırtıcı geldi. Yine de arşivleme meraklısıysanız CD candır tabii, o ayrı.


Şarkıya gelince… Söz ve müziği Merve Çaloğlu’na ait “Aşk Benim İşim”, güncel Türkçe pop piyasasının tam da aradığı türden bir şarkı denilebilir. Tabii müzikal geçmişi ve birikimi nedeniyle Merve, anlam bütünlüğü olmayan ve imlası bozuk şarkı sözleri yazamıyor ki bu kulvarda bu bir dezavantaj. Aynı şekilde çok da düzgün şarkı söylüyor, özellikle de diksiyon ve artikülasyon bakımından ki bu da başka bir dezavantaj çünkü deforme vokal makbul biliyorsunuz. Hatta Naim Dilmener, kimi kırk yıllık şarkıcılarımızın bile bu sebeple vokal tekniklerini bilerek deforme ettiklerini iddia ediyor. Gözümle görmesem de kulağımla duyuyorum ve zaman zaman ben de bu iddianın doğruluk payından endişe ediyorum.


Evet “giderli” bir şarkı, evet hareketli ve hafif de seksi bir klip… Yani ne isteniyorsa o. Ya da ne isteniyorsa onun doğru düzgün yapılmış hali. Eminim ki bu tekli tanınırlık ve bilinirlik açısından Merve Çaloğlu’nun kariyer çizgisinde çok doğru bir yerde duracaktır.


Şarkının düzenlemesini İzmirli genç bir müzisyen olan Gökhan Holat’ın yaptığını da unutmadan ilave edeyim.

ŞUBAT 2016

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder