Sırmalı Feat. Gizem Berk - "Özlenmeyen Yürekte Aşk"


(10 Haziran 2016 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Sırmalı aslında opera sanatçısı Oğuz Sırmalı’nın kendi adını verdiği “rock” grubu idi ve ilk albümünü 2014 yılında piyasaya çıkarmıştı. Sonrasında ise Oğuz Sırmalı yoluna tek başına devam etmeye karar verdi ve 2015 Aralık ayında Türkvizyon şarkı yarışmasında Türkiye adını yarışarak “Serenat” adlı şarkısıyla Jüri Özel Barış Ödülünü kazandı. Sırmalı’nın ilk solo teklisi “Gökyüzü Olsam” ise 2016 yılının ilk ayında yayımlanmıştı.


Geçtiğimiz günlerde Ada Müzik etiketiyle piyasaya sürülen “Özlenmeyen Yürekte Aşk” ise Sırmalı’nın ikinci teklisi. Bu şarkıda Sırmalı, kendisi gibi Ankaralı bir başka müzisyenle, Gizem Berk’le düet yapıyor. Şarkının söz ve müziği Oğuz Sırmalı’ya, düzenlemesi ise Bijen Rahimi’ye ait.


Vurucu bir şarkı “Özlenmeyen Yürekte Aşk”. Güçlü “sound”u ve bir kısa film tadındaki klibiyle de hem işitsel hem görsel olarak nokta atışı yapıyor. Sırmalı ve Gizem Berk’in ses uyumu da yerli yerinde. Tek sorun şarkıdaki kimi prozodi hataları. Sırmalı’nın ilk albümünü yazdığımda da bunun altını çizmiştim. Opera aryalarında prozodi aranmadığı, şan tekniğinde insan sesi bir enstrüman gibi kullanıldığı için Oğuz Sırmalı muhtemelen operadan gelme alışkanlıkla prozodiyi göz ardı ediyor (“oooo-da-da, öööööö-le-cek-sin” gibi.) Bu meseleye çok da takılmazsanız, bu gerçekten iyi “rock” şarkısını sevmemek için bir sebep yok.

HAZİRAN 2016

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder