Yonca Evcimik - "Aha"


(10 Haziran 2016 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Yonca Evcimik, 2014 yılında yayımlanan “15.” albümünü nedendir bilinmez pek değerlendiremedi. Kendi kulvarında çok iyi bir albümdü oysa. Gençti, dinamikti, tazeydi. Geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle çıkan yeni teklisinde ise bildik bir formülü yineliyor. Bir Sezen Aksu şarkısıyla ‘90’lara göz kırpıyor.


Sezen Aksu oturmuş, tam da Yonca Evcimik söylesin diye bir şarkı yazmış. Basit, hafif, uçucu, eğlenceli, son yıllardaki hemen hemen tüm Sezen şarkılarından farklı olarak kalabalık sözlerle boğulmamış, dile kolay, gündelik bir şarkı. Yani neresinden baksanız doğru bir bileşim. Gelgelelim Aytuğ Yargıç’ın yaptığı düzenlemenin şarkının amacına ne kadar hizmet ettiği tartışılır. Hani şarkının çatısı çıksın diye ritim ve akor üzerine “demo” yapılır ya, sanki öyle yapılmış da, sonra böyle kalmasına karar verilmiş gibi. Çok daha coşkulu, eğlenceli olabilecek bir şarkı, hiçbir etki bırakmadan başlayıp bitiveriyor; artık aceleyle mi yapıldı, özellikle böyle olsun mu istendi bilmiyorum.



Şarkının klibi ise Yonca’nın dans edip şarkı söylerken bunu hem nasıl abartısız ve doğal, hem de nasıl ehil bir biçimde yaptığını ve bu konuda memlekette belki de hala rakipsiz olduğunu bir kez daha ispat ediyor. Yakın dönemde bir dolu dans eden genç şarkıcı çıktı ama kameraya bu kadar iyi oynayan kimse çıkmadı.

HAZİRAN 2016

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder