Emre Aydın - "Sen Beni Unutamazsın"


“Sen beni unutamazsın” gibi şarkılarda çokça kullanılmış bir klişeden yeni bir şarkı çıkarmak bir yandan garantili bir iş gibi görünse de, bir yandan da zor tabii. Hele ki Emre Aydın gibi son yıllarda kendini de tekrar eder hale gelmiş bir şarkı yazarı yapacaksa bu işi.


Ama yapmış ve sonuç hiç de fena olmamış. Popun etrafımızda olan biten her şey gibi mevsimlere göre de şekillendiği gerçeğinden yola çıkarsak, “Sen Beni Unutamazsın” tam da bu mevsimin, bu ayların şarkısı olmuş her şeyden önce. Yağmurlu, soğuk, akşam erken indiği, günlerin geç aydığı sonbahar-kış sezonu için biçilmiş kaftan. Şarkı geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle yayımlandı. Söz ve müziği Emre Aydın’a ait şarkının düzenlemesi Tuna Velibaşoğlu tarafından yapılmış.


Emre Aydın melodilerinin ve sesinin yarattığı atmosferin zaten başından beri hep böyle bir havası vardı ama bu şarkıda doz doğru tutturulmuş. Etkili bir melodi, şimdilerde şarkılarda pek de duyamadığımız türden içli, hisli cümleler barındıran, yer yer slogan gücünde sözlerle hoş, romantik, bununla birlikte aranjör Tuna Velibaşoğlu’nun şarkıda kemanları kullanırken elini hiç mi hiç korkak alıştırmamasına rağmen hüznü ağdalayamayan, macunlamayan bir şarkı “Sen Beni Unutamazsın”.


İnkâr edemeyeceğim ki Emre Aydın’ın sesini sevenlerdenim. Fazla “ağlak” ya da fazla “rock” olmasına gerek yok. Tam da bu dozda sevdik çünkü bir Aydın’ı yıllar önce. Bu anlamda bu şarkının benim gibi düşünenleri memnun edeceğini düşünüyorum.

ARALIK 2016

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder