Ayşegül - "Son Yolcu"


(6 Mart 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Ayşegül Özer İnanç (ya da tekli kapağında lanse edildiği şekliyle sadece Ayşegül) hem konservatuar eğitimli hem de sahne konusunda deneyimli bir şarkıcı. 2007’den bu yana sahne performanslarına devam ederken, 2008 yılında Akademi Türkiye yarışmasının ikinci sezonunda da yarışmacı olarak yer almış. Sesini verdiği ilk kayıt ise 2013’de piyasaya sürülen “Metronomix” adlı karma albümde yer alan “Sonumuz Belli” adlı şarkı olmuş. Sonra 2015’de Taylan Ülger’in “Açık Ara Önde” adlı şarkısına eşlik etmiş. Ayşegül’ün ilk teklisi “Son Yolcu”, geçtiğimiz günlerde Yücelen Müzik etiketiyle yayımlandı.


Bu “Son Yolcu” o bizim bildiğimiz “Son Yolcu” değil. Sözleri Ecem Tursun’a, bestesi ve düzenlemesi Emre Yücelen’e ait yeni bir şarkı. Ben olsam klasikleşmiş bir şarkı adını yeni bir şarkıda kullanmazdım, onu da söylemeden geçemeyeceğim. (Elbette yüz bin tane, misal “Aşk” adında şarkı yazılabilir ama bir tane daha “Uykusuz Her Gece” diye şarkı olur mu? “Son Yolcu” da olmamalıydı bence.)


Şarkıya gelirsek…

İyi bir beste iyi bir sesle birleşince ortaya çıkan sonuç da çok parlak olmuş. Sadece akustik gitar, piyano ve yaylıların kullanıldığı düzenleme ve Ayşegül’ün tertemiz şarkı söyleme stili her gün onlarcası sürülen yeni şarkı arasından ilk dinleyişte ayırt edilmesini sağlıyor. Uzun süredir bu kadar açık nefesle, rahat ve ferah şarkı söyleyen, buna mukabil diksiyonu ve vurguları bu kadar düzgün bir yeni şarkıcı dinlemedim desem yeridir.



Tek bir husus var ki (daha önce defalarca yazmama karşın yineleyeceğim bir kez daha) o da, Ayşegül’ün tek isimle piyasaya çıkması. Mesela ben hakkında bilgi edinmek için Ayşegül’ün Facebook sayfasını aradığımda bulamadım. Neyse ki indirdiğim MP3’te soyadı da “tag”lenmişti de oradan yola çıkarak Ayşegül Özer İnanç’ın sayfasına ulaşabildim. Bu internet çağında tek isim kullanmak büyük yanlış. Bir kez daha vurgulamış olayım.

MART 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder