Bengisu - "İsyan Ediyorum"


(6 Mart 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

O, çok genç yaşında ciddi bir müzikal birikim yapmıştı zaten ama bizim onu tanımamız 2014 yılında yayımlanan “Dünyanın Öteki Ucuna” adlı teklisi sayesinde oldu. Türk müzik piyasası yıllar sonra nihayet yeniden 20’lerinin başında hatta altında gençlere ilgi göstermeye başlamıştı o sıralar. Bengisu da onlardan biri olabilirdi. Genç işi bir şarkı ve kilolu halini dert etmeden dans edip şarkısını söyleyen gencecik bir kız vardı karşımızda.


Sonra Bengisu bir süre ortalardan kayboldu. 2016 yılı içerisinde Umut Durmuş ile düet yaptığı Yüksek Sadakat şarkısı “İçimde Yağmur” pek fazla dolaşıma girmedi. Bengisu’yu o şarkının klibinde görenler de tanıyamadı muhtemelen zaten. Zira kilo vermiş ve o ilk tanıdığımız halinden çok başka bir hale gelmişti.


Cilalı imaj devrinde göz önünde olmak üzerine kurulu bir iş yapmanın her nedense ödenmesi gereken bedelleri oluyor. Bengisu’nun kilo vermek için mide ameliyatı olduğunu ve ameliyat sonrası ciddi sağlık problemleri yaşayarak ölümden döndüğünü de basın bülteninden öğrendim. “Keşke onu ilk tanıdığımız gibi kalsaydı,” dedim içimden ama insanın o genç yaşlarda “Ben buyum. Beni böyle beğenin” demesi de hiç kolay değil tabii. Hele bu ülkede…


Bengisu’nun yeni teklisi “İsyan Ediyorum” geçtiğimiz günlerde GNL etiketiyle yayımlandı. Tıpkı önceki şarkısı gibi bu şarkısının bestesi de Erkin Arslan’a ait. Şarkının sözlerinde ise Erkin Arslan’ın yanı sıra Bengisu ve Özlem Küçükyılmaz’ın imzaları var. Erkin Arslan aynı zamanda şarkının düzenlemesini de yapmış.


Bir aranjör, şarkıcının stüdyo performansından yana endişe duymadığı zaman kalabalık ve gürültülü düzenlemelere, bir takım teknik ve taktik operasyonlara ihtiyaç duymadan şarkının tadını çıkarabiliyor. “İsyan Ediyorum” tam da böyle olmuş. Zaten melodi yoğun ve performans bazlı şarkı, sade ve sakin düzenlemesi ile kulağı doldururken, Bengisu da ne kadar iyi şarkı söyleyebildiğini rahat rahat gösterme şansını yakalamış (ufak tefek prozodi hatalarını görmezden gelir isek.) İlk yarısı boyunca sadece gitar eşliğinde solistle yürüyen şarkı ikinci yarıda diğer enstrümanların ve ritmin girmesiyle giderek yükseliyor. Bu gayet Batılı bestenin ince bir alaturka ile soslanmış olması da cabası.


Doğrusu sesini bir albüm dolusu şarkıda dinlemek isteyebileceğim bir şarkıcı Bengisu. Temennim odur ki bu şarkının arkasını getirmekte ağır davranmaz. 

MART 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder