Melisa Uzunarslan - "Bir Aşk Şarkısı"


(10 Mart 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Melisa Uzunarslan’ın ilk teklisi “Duy Beni”, 2016 baharında yayımlanmıştı ama benim pek ilgi alanıma girmemiş idi. Kelimeleri ezen ve ağzının içinden net bir şekilde çıkaramayan şarkıcıları uzun uzun dinleyemiyorum çünkü. Hele ki söyledikleri şarkılar depresif ise.


İkinci tekli geçtiğimiz günlerde önüme düşünce tekrar kulak kabarttım Melisa Uzunarslan’a. Daha iyi geldi kulağıma bu kez. Şarkının ilk cümlesinde Nil Karaibrahimgil’i duyar gibi oluyorsunuz ama neyse ki devamı öyle gelmiyor. Önceki şarkısına kıyasla daha melodik, daha akılda kalıcı ve daha aydınlık bir şarkı “Bir Aşk Şarkısı”. Söz ve müziği Melisa Uzunarslan’a ait şarkının düzenlemesi Uzunarslan ve Safa Handem tarafından yapılmış. DMC etiketiyle yayımlanan teklinin prodüktörü ise Teoman.


Teoman’ın prodüktörlüğü tesadüf değil zira Melisa yıllardır sahnede Teoman’a kemanıyla eşlik ediyor ve de vokal yapıyor. Haliyle de tanıtım bu haber değeri üzerinden yürüyor. Şarkının Teoman şarkılarına çok benzer tınılar taşıması da bundan elbette.




Sahnede bir şarkıcıya eşlik etmek, vokal yapmak ile sahnenin önüne çıkmak arasında çok ciddi bir geçiş süreci var ve şu an bu süreci yaşıyor Uzunarslan. Doğal olarak etkilenmelere açık. Bu deneyim artısını müzisyenliğinin üzerine koyup bir de kendi stilini yakaladıktan sonra muhakkak ki adından daha fazla söz ettirecektir. Bu şarkı ise bu yolda onun tanınırlığına epey fayda sağlayacakmış gibi gözüküyor.

MART 2017 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder