Batuhan Sevimo - "Her Şey Seninle Güzel"


(28 Nisan 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Batuhan Sevimo, henüz 22 yaşında. Onu Ece Seçkin’in “Olsun” klibindeki erkek oyuncu olarak tanıyan da var, yıllar önce solisti olduğu Wine Red grubundan, grubun Youtube videolarından tanıyan da. Sevimo’nun ilk teklisi “Her Şey Seninle Güzel” geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle yayımlandı.


Çıkış şarkısı olarak bir “cover” seçilmiş Batuhan Sevimo için. 37 senelik bir şarkı. Genç bir şarkıcının söyleyeceği eski bir şarkı seçiyorsanız dikkatli olmak zorundasınız çünkü eski şarkıların büyük kısmı dil, üslup ve de duyarlılık olarak bugünün gençlerinin ağzında, üzerinde eğreti durabilir. Ancak bu şarkı öyle bir şarkı değil. Hem eskimiş bir dili, üslubu yok hem de hikâyesi bir tarih dilimine sıkışıp kalmamış, genel geçer ve zamansız. Bu bir yana, bir yandan da çok bilinmesine rağmen çok yıpratılmamış bir şarkı “Her Şey Seninle Güzel”.


Sözleri Çiğdem Talu, bestesi Melih Kibar’a ait bu şarkı ilk kez Zerrin Özer’in 1980 yılında yayımlanan “Sevgiler” adlı ikinci 33’lüğünde karşımıza çıkmıştı. Sonrasında ise bir tek kez yeniden seslendirildi ki o da Melih Kibar’ın 2003 çıkışlı “Saat Sabahın Dokuzu” albümünde, Deniz Seki tarafından. Bir ara sıkça dizilerde kullanıldı ama albümünde kullanan olmadı. Üstelik Zerrin Özer’in o plağı arşivlere gömülü kaldığı ve dijital formata aktarılamadığı için de şarkı çok fazla dolaşıma girmedi. Bundandır ki özellikle Batuhan’ın kuşağı için yeni bir şarkı olarak bile algılanabilir. 

Şarkının Aliş Kaygusuz tarafından yapılmış düzenlemesinde orijinal versiyonda Doruk Onatkut tarafından yazılmış keman partisyonlarına sadık kalınması ve güncelleştirmenin dozunda yapılmış olması da şahane olmuş.   


Kim akıl etmişse iyi etmiş ve Batuhan Sevimo böylece güçlü bir kozla çıkış yapma şansı bulmuş. Çünkü çok naif, çok gerçek, çok etkili bir aşk şarkısı “Her Şey Seninle Güzel”. Stratejik olarak doğru seçim ama Batuhan Sevimo’nun sesi ve şarkı söyleme biçimi için biçilmiş kaftan değil, onu da söylemek lazım. Hatta biraz “kaba” bile gelebilir Batuhan’ın sesi kulağınıza. Sanki bir şarkıcı şarkı söylemiyormuş da yetenekli bir genç karaoke yapıyormuş gibi. Bu şarkıdan sonra Batuhan’ın seslendirdiği İngilizce şarkılara da kulak verirseniz ne demek istediğim daha net anlaşılacaktır.



Buna karşın kendine has ses rengi ve fiziği ile akılda kalıcı, birbirine bir su damlası kadar benzeyen onlarca isim arasından kolayca fark edilebilecek, bu avantajı doğru kullanırsa önümüzdeki dönemde adından çok söz ettirebilecek bir genç şarkıcımız oldu ki bu da az şey değil. 

NİSAN 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder