Buğra - "Kalbim"


(9 Mayıs 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

“Rock” gruplarında dağılmalar, eleman değiştirmeler, ayrılmalar, birleşmeler o kadar sık ve bazen o kadar hızlı oluyor ki, takip etmek, kim nerede çetelesini tutmak hiç kolay değil. Misal Buğra’nın biyografisinde görmesem, bir vakitler Contol+Z grubunun solisti olduğunu asla hatırlayamazdım.  

2013’de önce bir tekli sonra da 6 şarkılık bir mini albüm yayımlayan Control+Z’nin sonrasında ne yaptığını bilmiyordum. Edirne çıkışlı grubun solisti olan Buğrahan Çayır’ın yoluna solo devam ettiğini de.


Contol+Z’nin Umay Umay “cover”ı “Naylon” için şunları yazmışım 2013’de: “Yadırgadığınız bir şey varsa, o da Umay Umay’ın sesiyle bu kadar içimize yer etmiş bir şarkıyı başka bir sesten dinlemek. O da tabii şarkının orijinalini bilen bizim kuşak için geçerli bir argüman. İlk kez duyacakların duyduklarından memnun olmaması için hiçbir sebep yok. Çünkü bu yeni düzenleme hiçbir oyuna kaçmadan, soslar dökmeden, alabildiğine temiz, bir ‘rock’ icrayla sunuyor şarkıyı.”

Bu yazıyı albümden önce yazmışım. Bu vesileyle şimdi albümü yeniden dinleyince grubun yazdığım yazıda verdiğim primden de belli olduğu üzere hiç de fena olmadığını gördüm bir kez daha. Besteler yeterince güçlü değilmiş sadece ki o besteler de Buğra’ya aitmiş.


Delibal filminde de kullanılan “Kal Yanımda” adlı ilk solo şarkısını 2016’da yayımlayan Buğra’nın yeni teklisi ise geçtiğimiz günlerde GNL etiketiyle piyasaya sürüldü. Teklide yer alan “Kalbim” adlı şarkının söz ve müziği Buğra’ya ait, düzenlemesi ise Özgün Meriç tarafından yapılmış.



“Kalbim”, Buğra’nın geçen yıllar içerisinde hem şarkı yazarı hem de solist olarak çıtayı yükselttiğini gösteriyor her şeyden önce. Şarkı, düzenlemesi, icrası ve “sound”u ile sıkı bir “pop-rock” şarkısı olmanın her türlü gerekliliğini karşılıyor. Nicedir bu kulvarda (grupları bir yana koyarsak) tek başına genç bir erkek yıldız çıkmadı. Buğra bu boşluğu doldurabilecek yeterlilikte görünüyor. Tabii bu öngörünün gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini bundan sonra yapacağı işler (belki bir albüm) gösterecek.

MAYIS 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder