Mert Ali İçelli - "Rüzgâr"


(23 Mart 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

2014, 2015 ve 2016 yılllarında birer tekli yayımlayarak aranjörlük ve bestecilikten sonra şarkıcılıkta da bir kariyer edinme yolunda giden Mert Ali İçelli, 2016’nın son ayında ise bu defa Asuman Krause ile düet yaptığı bir şarkıyla karşımıza çıkmıştı. Mert Ali İçelli’nin yeni teklisi “Rüzgâr”, geçtiğimiz günlerde Quartz Müzik etiketiyle yayımlandı.


Söz ve müziği Elif Nun’a ait şarkının düzenlemesi Mert Ali İçelli tarafından yapılmış. Orta tempolu, melodik, kulağı çabuk yakalayan bir şarkı “Rüzgâr”. Düzenlemesi de tamamen melodi odaklı.

Şarkıyı ilk dinlediğimde telefonuma attığım bir dolu yeni şarkı arasından rastgele çıktı karşıma. O sırada ekrana bakmıyordum ama bakma ihtiyacı hissettim çünkü telefona attığım yeni şarkılar arasında bir Toygar Işıklı şarkısı olmadığına emindim. “Kim bu?” diyerek baktım. Ve şaşırdım. Evet tabii ki Mert Ali İçelli’nin sesi Toygar Işıklı’ya benzemiyor; belki sadece şarkı söyleme biçimi. Fakat şarkı, Çağın Bodur şarkılarını ziyadesiyle anımsatıyor; özellikle de “Sen Eşittir Ben”i.


Hayır, kasıtlı bir benzerlikten, hele ki iki şarkının notaları bazında bir benzerlikten söz etmiyorum asla.  Kaldı ki ne Elif Nun’un ne de Mert Ali İçelli’nin buna gerek duyacağını düşünüyorum. Olsa olsa bir duygudaşlık benzerliği var ortada. Ve fakat şarkı bir dinleyici olarak beni pek çabuk tavladı ve kendini sevdirdi, onu da söylemeliyim.



Mert Ali İçelli şarkıcı olarak kendini ne kadar kabul ettirecek onu zaman içerisinde göreceğiz belki ama tekrara düşmeden, farklı dokuda şarkılarla ve temkinli adımlarla ilerliyor olması akıllıca görünüyor. (Bu arada İçelli’nin şarkıcılık performansı hakkında daha fazla fikir edinmek için Quartz Müzik’in YouTube hesabındaki canlı kayıtlarını izleyebilirsiniz.)      

MART 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder