Oğuzhan Uğur - "Bana Bunu Yapma"


(9 Mayıs 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

2012’de çıkan ilk albümü “Çok Şükür” sonrasında teklilerle yoluna devam eden Oğuzhan Uğur’un o zaman bu zaman yayımlanan kaçıncı teklisi bu, ben bile sayamadım. Çünkü Oğuzhan hep çok eğlenceli şarkılar yapıyor ve şarkılarından ve de kliplerinden anlaşıldığı üzere de yaparken çok eğleniyor. Yani onu tanımasanız bile şan, şöhret, tıklanma, izlenme filan için değil de canı istediği için müzik yaptığını anlamanız zor değil. Haliyle sektörün dinamiklerine ayak uydurmak, ne bileyim işte “yaza damga vuracak” şarkı çıkarmak filan gibi kaygıları yok. Biraz keyfekeder yani Oğuzhan cephesinden gelen işler. İyi ki de öyle.


Oğuzhan Uğur’un yeni teklisi “Bana Bunu Yapma”, geçtiğimiz günlerde Ozinga Müzik etiketiyle yayımlandı. Oğuzhan bu şarkının hem sözünü müziğini yazmış, hem düzenlemesini yapmış, hem de klibinin yönetmenliğini. Yine matrak bir şarkı. Ben diyeyim bir Orhan Gencebay, siz deyin bir Erkin Koray şarkısı gibi başlıyor, öyle de devam ediyor. O ciddiyet, o sertlik, o doğu-batı sentezi filan tam kıvamında. Derken sözler giriyor: “Hayalet diye bir şey varsa ben nasıl yürüyorum?” İşte o noktada tipik Oğuzhan Uğur mizahı devreye giriyor ve çok zor bir dengede, bir taraftan kafiyeler, kelime oyunları, okkalı laflar, şairanelikler, öte yandan asla sululuğa kaçmayan zeki bir espri anlayışı kol kola şarkıyı yürütüyor. Tıpkı bütün Oğuzhan Uğur şarkılarında olduğu gibi.



İster kahrolun, ister kafa bulun, ister çok akılda kalıcı melodisine, şahane düzenlemesine kapılıp gidin. Her şekilde insana kendini iyi hissettiren bir şarkı “Bana Bunu Yapma”. Hele ki “Bana bunu yapma, bize bunu yapma” yakarışlarını “ya da…” bağlacı ile ucu açık bırakıyor ya… Yan yana üç nokta ancak bu kadar iç ferahlatabilirmiş.

MAYIS 2017 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder