Pelin Yılmaz - "Bana Deli Diyorlar"


(23 Mart 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Tıpkı Müge Yeşilkaya gibi Pelin Yılmaz da stüdyoda sesine teknik makyaj yapılmasına gerek kalmadan şarkı söyleyebilen, şarkıcılığını yıllar boyunca sahne üzerinde pişirip olgunlaştırmış bir şarkıcı. Hani hep “artık herkes şarkı söyleyebiliyor teknoloji sayesinde,” diyoruz ama bu arada gerçekten şarkı söyleyebilenleri de gözden kaçırıyor, sapla samanı ayırt edemiyoruz bazen.


2014 yılında “Bende Ne Varsa” adlı ilk albümü ile dinleyici karşısına çıkan Pelin Yılmaz’ın yeni teklisi “Bana Deli Diyorlar”, geçtiğimiz günlerde Arpej Yapım etiketiyle yayımlandı. Söz ve müziği Eflatun’a ait şarkının düzenlemesi İskender Paydaş tarafından yapılmış.


Eflatun da yakın dönemin bir başka “iyi şarkı” yazarı. Şarkılarının (en azından başkalarına verdiği şarkılarının) büyük çoğunluğunda hem müzikal doygunluk yerli yerinde hem de popüler bir şarkı olması için gereken kimi şablonlar, formüller. İkisini dengede tutmak hiç kolay değildir oysa.


Pelin Yılmaz – Eflatun işbirliği yine bir iyi şarkıcı-iyi şarkı kompozisyonu çıkarmış ortaya. Aslında İskender Paydaş’a çok da iş düşmemiş. Hatta şarkı daha akustik bir formda bile işlenebilir, belki daha da iyi olabilirmiş.

MART 2017 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder