Rober Hatemo - "Giden Candan Gidiyor"


(28 Nisan 2017 tarihinde www.hayatmuzik.com 'da yayımlanmıştır.)

Size bir şey söyleyeyim mi? Rober Hatemo’nun yeni şarkısı aslında tam Bülent Ersoy’a göre bir şarkı imiş. Yani duyar duymaz bende o algıyı yarattı. Tabii şimdinin Bülent Ersoy’u her notaya üç dakika bastığı ve şarkıların metronomlarını yerlerde süründürdüğü için artık pek mümkün değil ama hayal bu ya, olsa güzel olurmuş dedim içimden.


Rober Hatemo’yu nasıl bilirsiniz? Bildik bileli iyi bir şarkıcı değildi belki ama ta ilk şarkısı “Esmer”den beri hem eğlenceli hem de “damar” şarkılarla yarattığı “entertainer” algısı içerisinde kulvarında önde koşuyordu. Sonra biraz geride kaldı ya da yaptığı müzik türünün eski popülerliği kalmadı sektörde. O da farklı bir çıkış yolu bulamadı kendine. Şöyle bir baktım da, 2003 çıkışlı “Aşksız Prens”ten bu yana öyle aman aman kendini gösterdiği bir iş gelmemiş Hatemo cephesinden (bence.) 2015’de yayımlanan “Pabucumun Dünyası” adlı albüm ve “Dikkat” adlı tekli de buna dâhil.


Rober Hatemo yine bildiğimiz Rober Hatemo ama bu defa seçtiği şarkı bildiğimiz Rober Hatemo’nun sevdiğimiz “damar” şarkılarından biri arasına girebilecek güçte görünüyor. Epeyce oyuncaklı, bir parça argo sözleriyle efkârlı bir demlenme şarkısı “Giden Candan Gidiyor”. Özellikle ‘90’lardaki Hatemo şarkılarını sevenlerin ilk dinleyişte kapılacağı türden bir şarkı.


Söz ve müziği Ogün Dalka tarafından yazılan şarkının düzenlemesini Osman Çetin yapmış. Hem Dalka’nın hem de Çetin’in daha önce yaptığı işlere baktığınızda bu şarkının bir sürpriz yaptığını söylemek mümkün. Sıla yazmış, Efe Bahadır düzenlemiş olsa şaşırmazdım mesela. 

NİSAN 2017

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder