Günün Şarkısı 18 Ocak 2019


Kalben – “Derdimin Çiçeği”


Bu zamanda en mühim şey “benzersiz” olabilmek galiba. Taklit, öykünme, “mış gibi” yapma durumları hemen çakılıyor çünkü; dünya elimizin altında, duyargalarımız hiç olmadığı kadar açık.


Kalben benzersiz. Adıyla, sesiyle, şarkıları, sözüyle, görünüşü, duruşuyla. Şarkılarında şapkadan tavşan çıkarmayan melodiler ve düzenlemeler eşliğinde bazen dolambaçlı yollardan, bazen de doğrudan doğruya derdini anlatıyor. Sahnede şarkı aralarında konuşurken bodoslama dalıyor. “Bu şarkı aşkı, sevmeyi bilmeyenlere, sevgisizlere girsin,” diyor mesela yekten. Kendinden geçiyor sonra şarkı söylerken, derinlere, diplere iniyor, oradan inciler çıkarıp salondakilere dağıtıyor. Sahnedeki insan seyirciyle bu derece aşk yaşayabiliyorsa, ömrü uzundur; örnekleriyle vaki.


Kalben’in ikinci albümü “Sonsuza Kadar” piyasaya çıkalı bir yıldan fazla zaman oluyor. Bu süre zarfında dört şarkısına klip çekti, albümdeki “Kuşlar” şarkısının “remix” versiyonunu yayımladı, metastatik meme kanserli kadınlara destek için “Yaşamak Var Ya” adlı şarkıyı yazdı ve seslendirdi. 2019’un hemen başında ise önce Hayrettin Taşkaya ile birlikte seslendirdiği “Günaydın” adlı şarkı yayımlandı, peşi sıra da albümünün beşinci klibi.


Şarkının adı “Derdimin Çiçeği”. Söz ve müziği Kalben’e ait şarkının sahne arkası ve önü, öncesi ve sonrası konser görüntülerinden oluşan klibinin yönetmenliğini de Kalben yapmış. 


İçinde açılan derdinin çiçeğini güzel görebilen, sevip, sahiplenebilen genç kadının şarkısına neşeli görüntüler eşlik ediyor. “Bak hayattayım, hâlâ yanındayım, hep seninleyim,” diyor Kalben. Kime isterseniz ona söylemeniz için. İster kendinize, ister içinizdeki derde, ister sevdiğinize, sevdiklerinize.    

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder