Günün Şarkısı 29 Ocak 2019


Reha Hendem – “Sonunda”


İzmir kökenli bir müzisyen olan Reha Hendem, İzmir’de yerel kulüplerde sahne alarak müzik macerasına başlamış. İstanbul’a geldikten sonra Özlem Tekin, Kargo, Yakup, Jabbar, Bedük, Sugarfree, Ankara Kent Orkestrası gibi birçok müzisyen ve müzik grubuyla çalışmış. Onu bas gitar çaldığı Soul Stuff’tan ve Yakup’tan tanıyanlar çoğunlukta. Reha Hendem bugünlerde ilk solo teklisiyle çıktı karşımıza.


Garaj Müzik etiketiyle yayımlanan “Sonunda” söz ve müziği Reha Hendem’e ait bir şarkı. Şarkının düzenlemesinde ise Reha Hendem ve Sefa Hendem’in imzaları var. Hemdem şarkıyı “Yıllardır biriktirdiğim sözleri, müzikleri, duyguları bir araya getirip yazdığım şarkılardan ilki,” diyerek sunmuş dinleyiciye.


Nitekim bir ilk iş gibi değil dinlediğimiz şarkı. Her bakımdan demlenmiş olduğu çok belli. Söz ve müziğin niteliğinden Hendem’in yorumuna, çalan enstrümanistlerden “sound”a kadar her şey yerli yerinde. Epeyce sulanmış, arabeske fazlaca bulanmış, yolunu kaybetmiş Türkçe “rock” kulvarında bir süredir arayıp da bulamadığımız türden bir şarkı.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder