Günün Şarkısı 17 Şubat 2019


Cihan Mürtezaoğlu – “Hangi Yol?”


Yakın dönemin üretken isimlerinden biri Cihan Mürtezaoğlu. 2018’de ikinci albümünün yanı sıra bir de akustik mini-albüm yayımlamıştı, 2019’u ise yeni bir şarkıyla karşıladı. Müretzaoğlu’nun “Hangi Yol?” adını taşıyan yeni teklisi geçtiğimiz günlerde Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle yayımlandı.


Kendi söz ve müziklerini yazıp kendi düzenlemelerini yapıyor olmanın lüksü Cihan Mürtezaoğlu ve onun kuşağındaki birçok ismi özgür kılıyor şüphesiz. Pazarın genel geçer taktiklerine uymak zorunda hissetmiyorlar kendilerini. Bu hem şarkılara bağımsızlık sağlıyor hem de onların dinleyiciyle buluşma periyoduna.


“Hangi Yol?”, söz, müzik ve düzenlemesi Cihan Mürtezaoğlu’na ait bir şarkı. Başından beri takip edenlerin iyi bileceği üzere kendine ait bir müzikal stili ve ses rengi olan, uzaktan bir yerden kulağınıza bir şarkı çalınsa “Bu o!” diyeceğiniz bir müzisyen Mürtezaoğlu. Bu şarkı da tam olarak bu minvalde. İnceden alaturka bir esintinin içinde gezdiği, tek bir gitarla da olsa çalınıp, ıslıkla eşlik edilebilecek, demli bir melodi, hafif, sakin bir yürüyüş. Bu şarkıyı enteresan kılansa banjo, kullanılmış olması. Bu ara bir banjo modası mı var bana mı öyle denk geldi, onu bilemiyorum ama en dramatik şarkıya bile neşeli bir hava verdiği kesin.


Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder