Günün Şarkısı 18 Şubat 2019


Göksel – “Bu da Geçecek”


Göksel renk saçmaya devam ediyor. En son iki yıl önce “Tam da Şu An” teklisiyle karşımıza çıkıp melankolinin kabuğunu kırmıştı. Yeni teklisiyle de üzerine tuz biber ekiyor. Mabel Matiz ve Göksel’in ortak imzasını taşıyan “Bu da Geçecek” geçtiğimiz günlerde Avrupa Müzik etiketiyle yayımlandı.


Mabel ve Göksel’in bundan öncesinde yine birlikte yazdıkları “Denize Bıraksam” diye bir şarkı vardı ve o da umutlu, huzurlu bir şarkıyı. “Bu da Geçecek”, adından da anlaşıldığı üzere yine umut enjekte eden bir şarkı; bakmayın siz “çok yorgunuz dünya” dediğine. Yorulmuş olsak da “Biz buradayız,” diyebildiğimiz sürece umut var; onu biliyoruz. Ben kendi hesabıma “Bela mısın dünya?” diye başlayan nakaratta “dünya” kelimesinin yerine “be adam” kelimesini koyup, birilerine saydırıyorum mesela, iyi geliyor. Anladınız siz onu.


Sözlere bu kadar takılmamın sebebi ikisi de acıtan sözler yazmış iki şarkı yazarının buluştuğu noktadan doğan aydınlık ışık. Sözü iyi kullanan iki cambazın bir ipte dengi dengine dengeli yürüyebilmeleri. Gösterişsiz ve naif, samimi ve içten.


Şarkının melodik örgüsü atla deve değil; hatta çocuksu, basit. Bilhassa öyledir muhakkak. Gel gelelim aranjör olarak Alper Erinç’in ritim yürüyüşü başta olmak üzere şarkıya kattığı farklılık “mucizevi dokunuş” klişesiyle tanımlanabilir. 


Aslına bakarsanız, Göksel deyince aklımıza gelebilecek türden bir şarkı da değil; “Denize Bıraksam” öyleydi mesela. Fakat Göksel deyince aklımıza gelebilecek türden şarkıların içinde biraz da Alper Erinç vardır ya hep; ismi olsun olmasın. Bu şarkı da yıllar sonra o temelin üzerine kat çıkıyor gibi.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder