Günün Şarkısı 19 Şubat 2019


Nilüfer – “Tik Tak”


Çocukluğundan beri sevdiği popüler figürler hiç değişmesin istiyor insan. Yaş almasın, sesi, görüntüsü aynı kalsın, hep aynı parlak ışığı saçsın, hiç sendelemesin, düşmesin, yorulmasın, hiç azalmasın. Doğaya, hayatın olağan akışına aykırı, acımasız bir istek bu. Ben gelmişim 50 yaşına, saçımda siyah tel kalmamış, Nilüfer niye kırışıksız bir yüz, pürüzsüz bir sesle, öyle çocukluğumdaki gibi ter ü taze kalsın ki mesela? Zaman her insana dokunuyor. Her insan hayatın içinde zorlu dönemlerden geçiyor. Kimse çelikten, demirden mamul değil sonuçta.


Nilüfer’i yeni şarkısının klibinde öyle fit, dinç, genç görünce bunlar geçti aklımdan. İster istemez hoşuna gidiyor insanın. Asıl mesele bedenin değil ruhun eskimemesi aslında. Gerisi illüzyon. Daha ilk şarkılarından birinde ne demişti Nilüfer: “Yıllar geçermiş geçsin, ruhumuz genç ya!”


Nilüfer’in yeni teklisi “Tik Tak”, geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle piyasaya çıktı. Söz ve müziği Şehrazat’a ait şarkının düzenlemesi Volga Tamöz tarafından yapılmış.


Çok olgun, çok bilge, geniş zamanlı bir Şehrazat şarkısı “Tik Tak”. Ancak hayatın sırrına ermiş bir kalemin elinden çıkabilecek sözleri, senfonik armonisiyle, akımlardan, modalardan bağımsız olarak her dönemde ağırlığı aynı kalacak bir şarkı. Volga Tamöz’ün düzenlemesi şarkıyı bugünün müzikal anlayışının tam içinden geçiriyor olsa bile böyle bu. Hem modern hem klasik. Yani tam 2019’un Nilüfer’ine yakışacak gibi.


Kendi müzikal yolculuğu içerisinde ara ara kendi devrimlerini yapmış bir şarkıcı Nilüfer. “Nilüfer ‘84” albümü bir devrimdir mesela, “Geceler” albümü başka bir devrim, “Yine Yeni Yeniden” başka… “Tik Tak” da Nilüfer tarihine pekala böyle yazılabilir.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder