Günün Şarkısı 22 Şubat 2019


Buğra – “Kara Gözlüm”


Solo kariyerine 2016’da yayımladığı “Kal Yanımda” teklisi ile başlayan, sonrasında 2017 ve 2018 yıllarında ikişer tekliyle devam eden Buğra, bugüne dek hep kendi şarkılarıyla çıkmıştı karşımıza. Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen yeni teklisinde ise ilk defa bir “cover” seslendiriyor.


GTR Müzik etiketiyle yayımlanan “Kara Gözlüm”, sözleri Evren Erdamar’a, bestesi Yusuf Bütünley’e ait bir şarkı. Düzenleme ise Feryin Kaya ve Burak Irmak tarafından yapılmış.


Şarkıyı duyar duymaz hatırlayacaksınız, şayet ‘90’lar popuna biraz aşinaysanız. Zira zamansız bir biçimde genç yaşta kaybettiğimiz Kerim Tekin’in ilk albümüne adını veren şarkıydı bu. 1995 yılında yayımlanan o albümden 2 “hit” şarkı, “Cici Baba” ve “Kara Gözlüm” çıkmış, Kerim Tekin’i müzik dünyasının popüler genç yıldızlarından biri haline getirmişti.


Şarkıyı yıllar sonra bu defa Buğra’dan dinleyince ister istemez orijinal versiyonu da yeniden dinledim. Ozan Doğulu’nun o günlerde yaptığı düzenleme bugün bile kulağa eski gelmiyor. Özellikle ritim kompozisyonu bayağı iyiymiş. Kerim Tekin’se güçlü sesine rağmen henüz yeterince deneyimli olmadığını hissettiren bir çekingenlikle söylemiş şarkıyı.


Şarkının 2019 versiyonu, Buğra’nın başından beri sürdürdüğü pop-“rock” çizgisinde bir yerlerde. Düzenleme o minvalde olunca Buğra da daha depresif ve daha “cool” bir yorumla söylüyor şarkıyı. Hem orijinal versiyonun biçimini bozmamış (öyle ki şarkının sonundaki modülasyon bile yerli yerinde), hem de başka bir öneri sunmuş bir versiyon bu. “Cover” yapmak kimin aklına geldi bilmiyorum ama iyi fikirmiş.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder