Günün Şarkısı 24 Şubat 2019


Nilgül – “Mektup”


Nilgül’le 2000’lerin başında tanış olmuş ve ardı ardına yayımlanan dört albümüyle sevmiştik. Sonrasında istikrarlı devam etmedi Nilgül’ün albüm kariyeri. Uzun aralar verdi. En son geçtiğimiz yıl “Radyoda Bir Şarkı” adlı bit ekli yayımlamıştı. Geçtiğimiz günlerde ise “Mektup” isimli yeni şarkısıyla karşımıza çıktı.

Pasaj & Garaj müzik etiketiyle yayımlanan “Mektup”, söz ve müziği Güden Mutlu’ya ait bir şarkı. Düzenlemesi ise Hüseyin Cebişçi tarafından yapılmış.


Gülden Mutlu son dönemde şarkıcılığı kadar şarkı yazarlığıyla parlayan isimlerden. Nitekim yine nefis bir şarkı yakalamış. Özellikle şarkının nakarat kısmı ‘90’larda yazılmış bir Kayahan şarkısı tadında. Öyle ki neredeyse Kayahan’ın sesinden duydum şarkıyı dinlerken. Öte yandan “Mektup”, “duvardaki takvim” gibi kavramların bugünün yaşam tarzında karşılığı olmadığı düşünülürse şarkı sahiden de ‘90’lardan çıkıp gelmiş gibi. Bence mahsuru yok, o ayrı.


Buna karşın şarkı hem yorum hem de düzenleme açısından çok daha ihtişamlı ve çarpıcı olabilecek, dinleyene tokat atabilecekken bu fırsat kaçırılmış gibi. Nilgül çok iyi bir şarkıcı, Hüseyin Cebişçi’de bugüne dek yaptığı işlerle rüştünü çoktan ispat etmiş bir müzisyen ama bu şarkı biraz aceleye gelmiş sanki. Şarkının şahane melodik yapısı ve sözlerin etkileyiciliği ilk dinleyişte ortaya çıkmıyor, bir şeyler her nasılsa eksik kalıyor.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder