Günün Şarkısı 26 Şubat 2019


Akustikadam – “Neden?”


Aslında reklamcılık eğitimi almış, bir süre reklam, sonra sinema sektöründe çalışmış, derken Balat’ta açtığı Atölye Kafası adlı mekânda yaptığı akustik programlar onu Akustik Adam olmaya kadar götürmüş. Asıl adı Mert Erşahin ve ilk albümü 2018’de piyasaya çıkmıştı. Albümün de adı olan “Akustikadam” artık Mert’in mahlası. Yılı “Adile’siz Naşit” teklisiyle açan Akustikadam’ın yeni teklisi “Neden?” geçtiğimiz günlerde Akustikadam etiketiyle yayımlandı.


Hikâyeli, esprili, sarkastik şarkı sözleri ve melodik açıdan güçlü şarkılar yazan Akustikadam’ın önceki çalışmaları adı gibi akustik anlayışta idi. Youtube yayınlanmış bir dolu “cover”ı da öyle. Oysa bu şarkıda elektronik sesler de girmiş devreye. Solist sesindeki “auto-tune” başta olmak üzere günün moda “sound”unun içinden geçen, şarkı sözleriyle de gündelik dili yakalamış, hani neredeyse malum “rap” modasının tutkunlarını bile avucunun içine alabilecek bir şarkı çıkmış ortaya.


Şarkının klibi ise ayrı şenlik. İstiklal Caddesinde bornozla deliren genç adam neresinden baksanız dikkat çekici.


Kendi dilinde şarkı yazan ve söyleyen yeni nesil (III. Yeni demedim) içinde yakın vadede adını sık duyacaklarımızdan biri Akustikadam. En azından bugüne dek yaptıkları ve onların üzerine koyduğu bu şarkı bunu vaat ediyor. 

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder