Günün Şarkısı 27 Şubat 2019


Melike Şahin - “Kimin Izdırabı”


Melike Şahin üniversitede sosyoloji eğitimi alırken bir yandan da klasik Türk müziği korosunda yer alarak ilk müzik deneyimini yaşamış. 2011’de yolu Babuzula ile kesişmiş ve 6 yıl süresince grupla birlikte konserlere çıkmış. 2017’de Cezayir asıllı Fransız yönetmen Tony Gatlif'in Djam adlı filminin “soundtrack” albümünde üç şarkı seslendirmiş ve aynı yıl İsrailli grup Boom Pam ile birlikte sözleri Melike'ye ait olan "Beni Yalnız Koma" adlı teklisi yayımlanmış. Peşi sıra da ilk solo teklisi piyasaya sürülmüş.


2018’de iki tekli yayımlayan Melike Şahin 2019 tarihli ilk teklisi ise geçtiğimiz günlerde Sony Müzik etiketiyle yayımlandı. Şarkının sözleri Melike Şahin’e, müzik ve düzenlemesi ise Can Kandaz’a ait.


Alaturka bir makam üzerinden yürüyen, sözleri ve melodik yapısıyla da alaturkanın sınırları içinde gezinen şarkının düzenlemesi ise pop-alaturka sularında. Melike Şahin’in bugüne kadar yaptığı şarkılara kıyasla daha fazla dikkat çekmesi için sadece bu bile yeterli sebep aslında. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Alaturka makamlı şarkılara uzaylı muzaylı sözler yazıp “alternatif” diye yutturmaya da hiç gerek yok. Dosdoğru ve dürüst bir biçimde yeni nesil alaturka şarkılar yapmanın kime ne zararı var? Melike Şahin bunu yapmış işte. Hazır böyle de bir altyapısı varken, ben olsam buradan yürümeye devam ederdim. 


Ufak tefek prozodi sorunları dışında son derece temiz söylenmiş, çalınmış, ilk dinleyişte kulağı yakalayan, gayet güzel bir şarkı “Kimin Izdırabı” (Zeki Müren olsaydı “ıstırabı” derdi, o ayrı.)

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder