Günün Şarkısı 16 Mart 2019


Hayrettin Taşkaya – “Sevgilim”


2011 yılında Star Akademi yarışmasında dikkatleri üzerine çekmişti Hayrettin Taşkaya. Farklı imajı, enteresan kostümleri ve kendine has ses rengi, şarkıcılık biçimiyle kendinden bahsettirmişti. Bir dönem Kara Büyü grubunun solistliğini de yapan Taşkaya, ilk solo teklisi “Seni Arzuluyorum”u 2016 yılında piyasaya çıkardı. Bu tekli onun “rock” kulvarından elektronik müziğe geçişinin de habercisi oldu.  


Hayrettn Taşkaya 2018’de de iki tekli ve bir akustik versiyon yayımlandı. 2019’u ise Kalben’le birlikte seslendirdiği Asya “cover”ı “Günaydın”la karşıladı. O şarkı için bir klip çekilmedi ama ondan öncesinde yayımlanan şarkılarının klipleri de bir hayli provakatif ve çarpıcıydı. İç mimarlık eğitimi ve görsel sanatlarla, tasarımla yakın ilişkisi nedeniyle müziğini görselle desteklemek konusunda son derece profesyonel olduğu rahatlıkla söylenebilir. Sadece teklilerin kapak tasarımları bile doğruluyor bunu.


Hayrettin Taşkaya’nın yeni teklisi “Sevgilim”, geçtiğimiz günlerde Köfn Records etiketiyle yayımlandı. Söz ve müziğini Hayrettin Taşkaya ve Salman Tin’in birlikte yazdıkları şarkının prodüktörlüğünü Yusuf Yalçın yapmış.


Önceki şarkılarından farklı olarak “Sevgilim”, yaylıların ve piyanonun ön planda olduğu, senfonik yapıda bir performans şarkısı. Müziğimizde toplasanız bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda doğum günü şarkısı vardır. Onun için de kutlamalarda “happy birthday to you” ile “doğum günün bana geldiğin gündür” arasında gider geliriz. Bu şarkı bütün dramatikliğine rağmen bir sevgiliye armağan edilecek en güzel doğum günü şarkılarından biri olarak literatüre girebilir.

Yavuz Hakan Tok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder